This mode will strengthen Turkey. When completed, all countries will be balanced.

Post news Report RSS Development Diary #1 - 03.10.2016

Balanced Nations (Dengelenmiş Ülkeler) Geliştirici Günlüğü - [03.10.2016] İçeriği Türkçe(Turkish) dilindedir. Oyunun ilk geliştirici günlüğü olduğu için eski içeriklere sahiptir.

Posted by on

Merhaba!

Artık Dengelenmiş Ülkeler modu için her 8 günde bir geliştirici günlüğü yayınlayacağım. Yani bir sonraki günlük, 11.10.2016'da olacak. Buda ilk günlük, sözü uzatmadan başlayalım.

Modu geliştirmekteki amacım oyunda en zayıf ülkelerinde ikinci bir şansı olmasıdır. Çok güçlü ülkelerin ise oyunu rahatça domine etmesini engellemek. İşte bu doğrultuda, geçtiğimiz versiyonda Türkiye ile gayet güzel işler çıkarttım. Modun bu haliyle Türkiye'yi seçen birisi rahatça savaşı kendi tarafına kazandırabilir. Tabii zorluk en yüksek olursa ve rakipler güçlendirilirse bu biraz zor olacaktır. Modun şuan bana göre tek bir kusurlu yanı var, o da Türkiye dışı bir ülke ile oynarsanız Türkiye oyunun 9. büyük devletiymiş gibi çok baskın etkiler yapıyor. Bunu önlemek için çabalıyorum, o yüzden ilk etapta oyundaki diğer etkili küçük ülkeleri de güncelleyeceğim. Tahmin ettiğiniz gibi bu ülkeler Çin Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti ve Polonya! Tam etkili bir mod yaratabilmek için uzun bir çalışma gerekecek, ama bir sonraki yayınlayacağım versiyonda bu modu Türkiye hariç bir ülke ile oynarken de çok zevk alacaksınız.

Kendi gözlemlerime göre şuan Polonya'nın çelik ile alüminyuma, Çin Cumhuriyeti'nin krom, petrol ve lastiğe, ÇHC'nin ise tüm kaynaklara ve biraz daha fazla askeri fabrikaya ihtiyacı var. Bu ihtiyaçları dengeli bir şekilde gidereceğim. Üst paragrafta bahsettiğim gibi; Birleşik Krallığın çok fazla miktarda çeliği var ve buna ek olarak Singapur eyaletinde de aşırı lastik var. Bunları azaltacağım ve petrolünü biraz arttıracağım. Odak ağacı talepleri de çok var, fakat şimdilik bunu yapacak yeterli teknik bilgim yok. Biraz araştırma yapabilirsem odak ağacını da başarabilirim ama sizlere v0.4'de bunun olmayacağını söylemek zorundayım.

Günlük yazmakta çok yetenekli olduğum söylenemez, bu yüzden hatalarımı mâzur görün. Haftaya çok daha kaliteli bir günlükte v0.5'te neler olacağını konuşacağız. O zamana kadar görüşmek üzere!

Post a comment

Your comment will be anonymous unless you join the community. Or sign in with your social account: