This is a group for all PC gamers from all gaming generations. From the time of PCs like the Comadore 64 to the modern PCs. By PC i don't mean just Windows, I mean them all like Mac and Linux.

  • View media
  • View media
  • View media
  • View media
  • View media
  • View media
My Far Cry 4 problem
embed
share
view next
 
Post comment Comments
HeavyMetalBreadLoaf
HeavyMetalBreadLoaf Nov 20 2014, 4:52pm says:

Looks way worse on the full picture view D:
Not sure how to help you though. What are your system specs? If you've got a laptop, post the brand & model.
Off the bat, I say try fiddling with your graphics card control panel settings for FC4 and antialiasing. You can access the gpu control panel by right clicking on your desktop, it should be among the options in there.
Since this is a shiny new game, a gpu driver update should be beneficial as well.

+2 votes     reply to comment
GenezisO Author
GenezisO Nov 20 2014, 4:53pm replied:

thanks for reply, i will try to do something with my GPU software, I also had idea about checking that first, so I will
ANd yeah I have laptop lenovo ideapad Y560 core i7 quad-core 1.73 GHz, GPU ATI 5730M 1 GB, ram 8 GB...
And what exactly should I look for in my GPU software?

+2 votes   reply to comment
HeavyMetalBreadLoaf
HeavyMetalBreadLoaf Nov 21 2014, 8:05am replied:

I'm not really familiar with how the AMD Catalyst UI layout may be for the 5730M, but on about every modern graphics card software, there really should be a "3D settings" (or similar) page/tab where you can configure application specific profiles for games/3D apps.
MAYBE, fiddling with a custom profile for Far Cry 4 fixes your problem.

+1 vote     reply to comment
ComradeWinston
ComradeWinston Nov 20 2014, 4:55pm says:

Welcome to the future of AAA games. Enjoy the bugs.
*goes back to playing a stable indie/less popular game*

+6 votes     reply to comment
GenezisO Author
GenezisO Nov 20 2014, 4:57pm replied:

agree, but they didnt change engine from FC3 to FC 4 so I have no idea why its bugging like this but I hope they fix it or I figure it out myself :(

+4 votes   reply to comment
TyXo
TyXo Nov 20 2014, 10:01pm replied:

Which version are you using ?
Original or pirated ? (I use pirate :P)
try looking at the gamerprofile.xml, I've put the location on the previous picture, take a look there if you want :D

+3 votes     reply to comment
GenezisO Author
GenezisO Nov 22 2014, 5:47am says:

OK guys, so I have many options in my Catalyst GPU center, there are these options in 3D settings:
Standard, AA, AAmode, AF, AI, Mipmap, All
So which should I open and change something? I have most of the options set on "Use application settings" should I turn it off for some AA settings? there are so many of them, please help me

+1 vote   reply to comment
HeavyMetalBreadLoaf
HeavyMetalBreadLoaf 2hours 58mins ago replied:

Try changing the settings on AA and AAmode. Also see if changing the Catalyst AI setting improves anything.
Also update your graphics card driver if you haven't already. I tried looking up your laptop model on the lenovo website but there's a whooping 135 different "Ideapad Y560" laptops.
I can look up the graphic driver update download for you but I'll need the full model number of your laptop.

+1 vote     reply to comment
GenezisO Author
GenezisO 54mins 27secs ago replied:

that ll be waste of time, its unordinary, but on Y560, there is only one working version of GPU software that is included in my laptop already and no other updates are available or possibly compatible, I know my laptop well, so it wont be in the bad version of my software, but I will try to play with AA and AAmode as you said and hopefully it ll help

+1 vote   reply to comment
Post a Comment
click to sign in

You are not logged in, your comment will be anonymous unless you join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) which we encourage all contributors to do.

2000 characters limit; HTML formatting and smileys are not supported - text only

Description

Guys, please help, when I turn off in game AA, this happens, these weird squares are all over the shadows, can anybody help me how to fix it? there must be some way, if I have MSAA turned on, the graphics is okay but my FPS hurts so I want AA off but this glitch happens, please help :(((((

Image Details
Type
Promotional
Date
Nov 20th, 2014
Size
1364×768
Options
URL
Embed (big)
Embed
Share
Report Abuse
Report media
Add Media
Members only