Named Game of the Year by over 50 publications, Valve's début title blends action and adventure with award-winning technology to create a frighteningly realistic world where players must think to survive. Also includes an exciting multiplayer mode that allows you to play against friends and enemies around the world.

Stargat3 says

10/10 - Agree Disagree

Half-Life je jedna z nejlepších a nejvíce hodnotících her všech dob! Titul dostal přes 50 ocenění her roku a herní kritici těžko hledali chyby na této úžasné hře.

Hra je oproti ostatních fps akcí svého roku (Quake 2, Unreal, Doom,...) výjímečný jen tím, že místo svalnatého mariňáka hrajete za obyčejného vědce v neobyčejné situaci, který měl oproti svým kolegům štěstí a přežil zničující incident v supertajném komplexu Black Mesa kdesi v novém Mexiku. Hra má neskutečnou atmosféru, kterou dokreslují vystrašení vědci ve zničených laboratořích Black Mesa.

Hra je postavena na velmi povedeném GoldSource engine (engine vycházi z Quake od id Sowtware), který je velmi dobře modifikovatelný. O tom svědčí desítky a stovky rozličných modifikací, jako je slavný Counter-Strike, Team Fortress Classic, Day of Defeat, They Hunger, Sven Co-op a mnoho dalších!

Pro mě je to nepřekonatelná hra a překonat jí může snad jen Half-Life 3, na který čekám dlouhou dobu. Dočkáme se jí někdy?