Beyond Beyaan is a turn-based 4X space strategy game. Guide your empire to victory in this classically-inspired game! Research new technologies to use against your enemies! Design and build ships to wage battles! Colonize or invade planets to expand your control!

Forum Thread
by member
  Posts  
mouse input a bit off (Games : Beyond Beyaan : Forum : Troubleshooting and Support : mouse input a bit off) Locked
Thread Options
Apr 10 2013, 6:21am Anchor

hi

i just tryed to play the demo but i have to klick about an inch to the left and abit above each button its hardly playable like this

i got the same problem with the recent build and the "old" demo

is there a parameter i can add to the config to filter the mouse input or maybe something easier

Apr 12 2013, 11:39am Anchor

The "old" demo grabs control of the mouse input. This was removed in the "Recent Build" so it uses window events instead which should be more accurate. I hoped that this change would fix the mouse input issue. I'll need to investigate this further.

Can you give me details on your computer setup? Multi-monitor or just one? What kind of mouse do you use? Which Windows version?

Apr 12 2013, 12:55pm Anchor

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 4/12/2013, 18:49:12
Machine name: IKARUSII
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130318-1533)
Language: German (Regional Setting: German)
System Manufacturer: TOSHIBA
System Model: QOSMIO X770
BIOS: BIOS Date: 07/28/11 16:16:07 Ver: AMI APTIO 1.30
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz (8 CPUs), ~2.2GHz
Memory: 8192MB RAM
Available OS Memory: 8168MB RAM
Page File: 4753MB used, 11581MB available
Windows Dir: C:\windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
DWM DPI Scaling: UnKnown
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce GTX 560M
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 560M
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_1251&SUBSYS_FC051179&REV_A1
Display Memory: 4048 MB
Dedicated Memory: 1488 MB
Shared Memory: 2559 MB
Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: 173HT02-T01
Monitor Id: SEC5044
Native Mode: 1920 x 1080(p) (59.992Hz)
Output Type: Internal
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
Driver File Version: 9.18.0013.1407 (English)
Driver Version: 9.18.13.1407
DDI Version: 11
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 2/10/2013 05:25:27, 17987192 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
Device Identifier: {D7B71E3E-5111-11CF-B677-08DC1CC2C435}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x1251
SubSys ID: 0xFC051179
Revision ID: 0x00A1
Driver Strong Name: oem36.inf:NVIDIA_SetA_Devices.NTamd64.6.1:Section060:9.18.13.1407:pci\ven_10de&dev_1251&subsys_fc051179
Rank Of Driver: 00E00001
Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C ModeVC1_C ModeWMV9_C

mous is an asus M-UV55a ( 2 button + scrollwheel infrared probably 300dpi )

the built in touchpad seems to be even more off

i got a newer version of the slimxd runtime on my system too ( the one for net 4.0 ) could that cause problems?

Apr 14 2013, 11:33am Anchor

Because some people had this issue, I'm hiding the windows cursor and have the game draw its own cursor. This will not be off anymore. Will update the "Recent Build" as soon as I hook up the new screen to rest of the game.

Apr 14 2013, 1:36pm Anchor

thanks alot
nice work on that problem
ill try it as soon as possible

Apr 15 2013, 6:32pm Anchor

The new version with the cursor is up, let me know how it works out for you!

Edit: Wait, it's not approved yet... Will let you know when it's approved!

The patch is approved on Recent Build! Go ahead and try it out, and let me know. Thanks!

Edited by: Zeraan

Apr 16 2013, 10:43pm Anchor

the cursor works fine now thanks alot

i tryed to follow the tutorial today and it seems like the game doesnt spawn the players every planet is unexplored

and i cant seem to close some of the menu's except by opening another one
for example the science menu the one for planet management and the one for shipdesigne

that might be caus the players didnt spawn and those menus got nothing to display

Apr 19 2013, 1:02am Anchor

Yeah, a lot of features were removed because the changes I made to economy system and other stuff broke them. This is why I added "Recent Build" branch so you can try the latest version, or try the older version with more features.

Reply to Thread
click to sign in and post

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.