Post news RSS News #3

This news bring you a warning about TFD combining with the Enhanced mod, due to the recent discovery, I assume that this is it.

Posted by on

Recent issue identified, when you installed the Enhanced mod with TFD, you'll most likely to get a crash on splash screen. This is not caused by OS version nor system issue. The reference is in Thai so you won't be able to translate it properly by a translator (I can assure you) but here's what has happened, translated cursory:

He perhaps to had Win7 x86, he said he installed the patch 1.04 and get the following error sack:


text code:
Release Crash at Mon Jun 13 23 : 16 : 30 2011<br />; Reason Uncaught Exception in GameEngine::update<br /><br />Last error:<br />Exception is access violation<br />WinMain at 401720<br />Error code: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION<br />Description: The thread tried to read from or write to a virtual address for which it does not have the appropriate access.<br />Access address:3F8013B4 was read from.<br /><br />Stack Dump:<br /><Unknown>(-1) : <Unknown> 0x0076B49B<br /><br />Details:<br />Register dump...<br />Eip:0076B49B Esp:0012FA54 Ebp:0000001D<br />Eax:3F800000 Ebx:00000000 Ecx:002B55B4<br />Edx:0000001C Esi:3F800000 Edi:035DDE7C<br />EFlags:00210202<br />CS:001b SS:0023 DS:0023 ES:0023 FS:003b GS:0000<br />EIP bytes dump...<br /><br />Bytes at CS:EIP (0076B49B) : 8B 86 B4 13 00 00 89 44 24 1C 75 06 88 9E A4 13 00 00 39 9E C4 00 00 00 8B AE 9C 13 00 00 89 5C<br /><br /><br />Current stack:

I first thought it might be a complatibility mode issue but turns out he mentioned later about his game that he's using TFD. Which, happened before so I concluded that it was TFD issue with the mod. I'm not sure either it's true or not. Then the other lad (I'm not sure he's younger or not but nevermind) said that he's using Win7 x64 and he got this issue at first then he solved it by copy "some" files to my document.

Possiblities:
@madmedve: Download TFD patch or even the mentioned crack

Btw, if you bored of lagging, remove the NatureGrass.ini. It does help, alot for me. The nest version I'll fix this issue.

Later, VectorIV with cares.
PS. If you found this article too confusing, read it again lol cause I'm tired of writing.

Comments
AlexZH
AlexZH

This will be helpfull for much people, good job!

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Jhonny44
Jhonny44

this problem is caused by your settings, I had it too even with the standard C&C Gen, I had to copy a specific settings text that needed to be placed inside your documents like so.
create a txt file and name it: Options.ini
it will ask you if you are sure to use that extension, press yes.

then copy this into the notepad thingy

AntiAliasing = 1
DrawScrollAnchor =
GameSpyIPAddress = 0.0.0.0
Gamma = 50
IPAddress = 0.0.0.0
IdealStaticGameLOD = High
LanguageFilter = false
MoveScrollAnchor =
MusicVolume = 55
Resolution = 800 600
Retaliation = yes
SFX3DVolume = 79
SFXVolume = 71
ScrollFactor = 50
SendDelay = no
StaticGameLOD = Low
UseAlternateMouse = no
UseDoubleClickAttackMove = no
VoiceVolume = 70

once you did that, save the file and make sure it is placed inside the right folder C:/Users/username/Command and Conquer Generals/.

once you did that everything should be working properly, you can change the resolution inside C&C to the highest it accepts but if it gives you that problem with the critical error thing, just copy the same lines of text like here above over yours inside options and try again.
I hope this works, and I hope this was the problem causing this, not that I am typing all this for nothing^^

Reply Good karma Bad karma0 votes
VectorIV Author
VectorIV

Maybe it's connect to the "GameLOD.ini" file, try removing it from my mod files.

Reply Good karma+1 vote
Defcon6
Defcon6

Long story short: Just installed the game, patched(1.04), downloaded mod, wouldn't work, downloaded DirectX 9c, still wouldn't work, deleted all the stuff from the anti-lag patch thing, worked, used the elimination method to find out which .ini file that ****** up the game and found out that the hulk.ini thing made it crash on start. It works, but I don't have the hulk.ini file(because I deleted it). Perhaps that's everyone's problem? Hope I helped :D Oh, and I loved the background picture for the game :3 (That, and a lot of other stuff)

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Claine
Claine

that is a simple problem. fresh install GenZero 1.04 but install it in
"C:\EA Games\Command and Conquer Generals"
"C:\EA Games\Command and Conquer Generals Zero Hour" do not install in Program File then install enhanced mod on the same location..(",)

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.