“A deserted island…a lost man…memories of a fatal crash…a book written by a dying explorer.” Two years in the making, the highly anticipated Indie remake of the cult mod Dear Esther arrives on PC. Dear Esther immerses you in a stunningly realised world, a remote and desolate island somewhere in the outer Hebrides. As you step forwards, a voice begins to read fragments of a letter: "Dear Esther..." - and so begins a journey through one of the most original first-person games of recent years. Abandoning traditional gameplay for a pure story-driven experience, Dear Esther fuses it’s beautiful environments with a breathtaking soundtrack to tell a powerful story of love, loss, guilt and redemption. Winner of 2012 IGF Excellence in Visual Art. Supported by Indie Fund.

Uppland says

9/10 - Agree Disagree (1)

9 / 10.
Jag älskar stämningen i det här spelet. Men som har diskuterats i otaliga recensioner är "spel" kanske inte rätt ord, men det får andra fundera över. Du följer ett ganska utstakat spår på en ö, tittar på omgivningarna och lyssnar till en berättelse som kanske har med spelaren att göra. Kanske är det man ser, eller det man hör, en metafor för det andra.

Ett spel i ordets rätta bemärkelse är det inte, det har sagts av flera som recenserat Dear Esther på nätet. Det är en upplevelse. Underhållning för de som tycker att Bioshock Infinite hade varit bättre om det varit mer som Myst och mindre av FPS. Man klarar spelet på en timme, och spelar man om det kommer man få se och höra samma saker. Kanske lägger man märke till någon ny detalj eller så, men i stort är som att se om en film.

Ett spel som appellerar mer till känslor och medkänsla än intelligens och logik. Medelpoängen 8,7 är nog för hög sett till hur pass annorlunda Dear Esther är. Förväntar man sig mer av spel och interaktion så blir man nog besviken och ger det ett lågt betyg.

"Come back".