Description

Version 2.8.0, for more information, check the file description.

Preview
Hungarian Flavor 2.8.0
Comments
Guest
Guest

CONGRETULATIONS!

This mod is beautiful and so realistic for a hungarian like me!

Reply Good karma Bad karma+2 votes
kismakkasz
kismakkasz

Helló!
Szerinted az nem lenne jobb, ha Horthy nem fasiszta lenne, hanem semleges? Mert szerintem inkább semleges, mint fasiszta. Bár ha mondjuk át tennénk őt fasisztává, akkor lehet, hogy a játékon belül nagy változások lennének. Pl.: Magyarország sose lép be a tengelybe, mindig semleges marad minden háborúnál.
Remélem érthető voltam! :)

Reply Good karma Bad karma+3 votes
Mullerr Author
Mullerr

Szia!
Ez már nem az első alkalom, hogy felmerül ez a kérdés. Valóban történelemhűbb volna, ha semleges lehetne Horthy kormánya, de ahogy te is írtad, ennek egyéb következményei is vannak. A játékban szereplő semleges kormányok általánosságban németellenesek voltak, és ezzel Magyarországot is közéjük tennénk. Horthy egyik fő célja a területek részleges vagy teljes revíziójának megvalósítása, és ez nehezen lenne összeegyeztethető egy semleges beállítottsággal. Igaz, Horthy nem rajongott a németekkel való barátkozásért, de akarva akaratlanul a befolyásuk alá kerültünk.
Nem csak diplomáciai következményei lennének a semlegessé válásnak, hiszen az az ideológia jár a legtöbb korlátozással is.
Mindenesetre köszönöm a visszajelzést!

Reply Good karma+3 votes
Guest
Guest

Szia!
Olyat nem tudnál csinálni a modban, hogyha mondjuk legyőzzük a szovjetuniót, vagy bármelyik hatalmat aminek van flottája, akkor a flottáját, vagy annak egy részét megkaphatnánk ? Ha mondjuk van elég manpower persze, hogy az adott egységeket feltöltsük legénységgel. Ez amolyan "jóvátétel" vagy kompenzáció lenne a háború miatt.
Vagy esetleg lenne olyan opció a béketárgyaláson, hogy flotta elvétele. Nem tudom, hogy ez megoldható e.
Egyébként csak így tovább nagyon jó munkát végzel. :)

Reply Good karma Bad karma0 votes
Mullerr Author
Mullerr

Szia!
Ilyesmivel még nem sokat kísérleteztem, de első ránézésre nem egyszerű a dolog. Amit eddig meg tudtam csinálni, az az, hogy fix mennyiségű hajót kapjon az ország bizonyos feltételek teljesülésekor (mint az Jugoszlávia feldarabolásánál is történik). Sajnos arra nem találtam módot, hogy ez dinamikusan történjen (mondjuk a flotta 50%-a legyen átadva), ráadásul azt sem lenne egyszerű ellenőrizni, hogy ki van-e fejlesztve az összes hajótípus, ami az átadandó flottában van.
Köszi a visszajelzést!

Reply Good karma+1 vote
bazsik
bazsik

Ehhez kapcsolódóan, ha a háborút válasszuk Ausztriával, akkor nem lehetne-e, hogy az osztrák sereget is megkapjuk?

Esetleg Jugoszlávia felosztásánál is kaphatnánk pár hadosztályt (gondolok itt az esetleges magyar legénységűekre/ ha egy ilyen teljes felosztás bekövetkezett volna magyar vezetéssel, akkor akár magyar szabadcsapatok is létrejöhettek).

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

Az osztrák kérdést nem teljesen értem. Ha háború útján szerezzük meg a területeiket, akkor mint megszálló hatalom vagyunk jelen, és mint olyan, kétlem hogy a sereg önként az oldalunkra állna. Elvégre éppen megtizedeltük a soraikat egy háborúban, nyilván nem rajonganak az ötletért hogy hirtelen csatlakozzanak hozzánk.

A jugoszláv dolgot még meggondolom (főleg játékmechanikai szempontból, az ötlet maga tetszik). Nem hiszem hogy a jugoszláv seregben 1 divíziónál többre való magyar katona szolgált, de még azt az egyet is érdemes lehet hozzácsapni a megszálláshoz.

Reply Good karma+1 vote
Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.

Tags

Hungarian Flavor 2.8.0 has not been tagged yet.