Description

This ALTERNATIVE VERSION of Enhanced MOS v1.70 Sub-Mod improves and enhances several aspects of the original mod! It contains files of an older version of the submod compatible with all inclusive patch 01-04, the dwarven halberdmen's bug is already fixed in it. ----- LAST UPDATE: Sep 03, 2015

Preview
ALTERNATIVE LINK - Enh. MOS 1.70 Submod
Comments
rafmc1989 Author
rafmc1989 - - 577 comments

LATEST UPDATE Sep 3, 2015.

Hello MOS fans,

I just uploaded an older version of my Enhanced Submod as it seems that some players encountered instability issues and problems when playing with the COMPLETE VERSION (made for hotfix patch 05). I was explained that savegames tended to crash sometimes, so this alternative version made for "all inclusive patch 01-04" may be useful for all players who experienced this kind of bug. As explained in the summary panel, it goes without saying that the latest fix (hotfix patch 05) IS NOT NEEDED, the dwarven bug is already fixed.

And as always, any feedback are always appreciated!!

Happy Gaming.

Reply Good karma+1 vote
Guest
Guest - - 699,852 comments

any way to disable crimson tide?Dirt is really killing my FPS.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
fogareu1
fogareu1 - - 39 comments

Ta ok friend! I will continue with the other version of MOS existing ! Thank you very much for his work and for correcting some mistakes while performing the mod !

Reply Good karma Bad karma+1 vote
echomark19
echomark19 - - 5 comments

i use steam version of kingdom, and i don't have kingdom.exe. Which executable should i use for LAA? (sr i dont know about any of these LAA thingy)

Reply Good karma Bad karma+1 vote
rafmc1989 Author
rafmc1989 - - 577 comments

Hi there,

I do not own a M2TW Steam copy so I cannot be of service in this case.
Please, if there is someone who has installed my Submod upon a Steam copy, do not hesitate to share with us how you installed it.
I'm sure someone will be answering.

By the way, LAA is mandatory before proceeding with the installation.

Reply Good karma+1 vote
echomark19
echomark19 - - 5 comments

I just change it to medieval2.exe and everthing works now, tks for replying.
Love this mod. Cheers!

Reply Good karma Bad karma+1 vote
rafmc1989 Author
rafmc1989 - - 577 comments

Very good! I'm glad you managed to do it.

If you have further feedback, share them with us. Happy gaming!

Regards

Reply Good karma+1 vote
Guest
Guest - - 699,852 comments

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

Guest
Guest - - 699,852 comments

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

UK1EXTERMINATOR
UK1EXTERMINATOR - - 3 comments

i can't see any of the DaC units, which ones were added from their mod?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Guest
Guest - - 699,852 comments

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

rafmc1989 Author
rafmc1989 - - 577 comments

I have been added DAC units for all factions.
Max cap on units reached, no more space left: 500 units in-game awaits for you!

Reply Good karma+1 vote
UK1EXTERMINATOR
UK1EXTERMINATOR - - 3 comments

but i don't see them, like for Isengurad in DaC you get trolls of the white hand, they aren't there.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
rafmc1989 Author
rafmc1989 - - 577 comments

Because I haven't added the Trolls of the White Hand: Isengard roster is just too strong!

Reply Good karma+2 votes
UK1EXTERMINATOR
UK1EXTERMINATOR - - 3 comments

that's fair enough

Reply Good karma Bad karma+1 vote
thrainduil1981
thrainduil1981 - - 5 comments

Hello guys, here is the thing:
After having installed MOS 1.7, my game crashes starting at the turn n.12.
I have installed M2TW, then as following:
a. Taken ownership for M2TW
b. Unhide hidden folders
3. Installed patches to get the game at 1.3.
4. Installed Third Age TW + patches at 3.2--> after inst, tried and perfectly functioning
5. Created MOS folder on desktop...
6. Extracted MOS 1.7 + patches 1-4 right into MOS folder
7. Run cleaner.bat
8. Deleted files data/maps&sound; etc...as indicated
9. Run game by using ThirdAge.bat--> No interface
10. Then, desperate move, pasted the whole MOS folder content right into c:Sega/mods...ThirdAge_3-->the game works...till

till turn 12. As it's time to change turn, crash...Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit.

This is increasingly becoming a nightmare...I will surely appreciate some HELP! THANKS in advance

Reply Good karma Bad karma+1 vote
rafmc1989 Author
rafmc1989 - - 577 comments

You need to install all the M2TW patches and get the game at 1.5.
Also, you need to insert LAA.exe into your M2TW Kingdoms main folder.

Reply Good karma+1 vote
thrainduil1981
thrainduil1981 - - 5 comments

thank you for your reply. i am sensing im doing something very wrong during MOS installation. Either that or I screwed something up during TATW installation.
Could you pls help me one more time? just by pointing out one by one what is the exact procedure I must follow in order to get this program working. Like:
1.....
2.....
3.....

I know I am so dumb about this, but pls indulge me cos Im also new. I have been following all those twcenter pages, but I got confused...I surely appreciate any help you could provide, cos MOS is by far the BEST of the BEST, simply a perfect mod.

Thank you again

Reply Good karma Bad karma+2 votes
thrainduil1981
thrainduil1981 - - 5 comments

could anyone tell me how to insert laa.exe into m2tw please? i have been following all instructions given but the game crashes quite early during ai's turns. im losing hope here...sighsigh

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Vetera@n
Vetera@n - - 306 comments

I got a request from Mike Golf who you PM'd on TWcenter to help you out. He could of course not know I already had contact with you and directed you here since you installed the enhanced submod for MOS.

Instructions for installing it correctly (including LAA.exe) are in the "Description" section that you can find at the top of this page. Click on "read more" to see a detailed instruction by Rafmc1989 on how to install his submod. To be clear, I don't support this. I am just pointing you to the right place here.

If you want to start all over, here is a link to an install guide for MOS 1.70 (with pictures) Twcenter.net If that doesn't suffice, I really don't know what else to suggest.

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Vetera@n
Vetera@n - - 306 comments

I see my link to the guide does not work. Go to page 317 of the thread the above link takes you and read post 6329

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Guest
Guest - - 699,852 comments

Hi, Im a big fan of the mod but i have been having some problems recently. When i go to start the game i get an error saying "Can not find the script file G5BAIswitcher". Any solutions to this problem?
Thanks

(Steam version}

Reply Good karma Bad karma0 votes
rafmc1989 Author
rafmc1989 - - 577 comments

Don't worry. It isn't a fatal error.
Try to dissociate the G5BAIswithcer extension with a free software called Types.

Reply Good karma+1 vote
Guest
Guest - - 699,852 comments

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

hugokj
hugokj - - 1 comments

I cannot play the fellowship campaign, is that how it is meant to be? Or do i have some kind of glitch/bug?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
rafmc1989 Author
rafmc1989 - - 577 comments

It's not an issue. The fellowship campaign doesn't simply work with MOS installed. To play it, you need Third Age unmodded..

Reply Good karma+1 vote
Loken83
Loken83 - - 14 comments

I really enjoy your Enhanced MOS mod, but I've found a small bug. The Cardolan Peacekeepers appear as Silver Surfers, as well as their Gondor Flag Bearers... Anyway how to fix this? Thanks and keep up the good work!

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Loken83
Loken83 - - 14 comments

And the Dismounted Royal Guard, when starting a battle, crash to desktop.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
rafmc1989 Author
rafmc1989 - - 577 comments

It's really strange because in my Enhanced mod I used several times the Cardolan Peacekeepers and they worked fine, no silver surfers I mean. While, the Dismounted Royal Guards is a vanilla MOS unit so it should just work fine.
Try to reinstall the Alternative Enhanced Mod following the setup instructions carefully.
At the moment, I cannot work over my mod, but I am 100% sure that the Cardolan Peacekeepers worked fine in the mod.
Hoping that you solve the issue. :)

Reply Good karma+1 vote
Guest
Guest - - 699,852 comments

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

rafmc1989 Author
rafmc1989 - - 577 comments

In my Submod units get really dirt fastly, as i'm using Crimson Tide mod (a mod made for M2TW that focused a lot on dust & dirt). So, that's why you see the units like that :)

Reply Good karma+1 vote
Nichita
Nichita - - 2 comments

Hi man. When I extracetd your sub mod into the data folder of Third_Age_3 folder, during the extraction, an error occured and I couldn't finish the extraction.. I installed MOS using the download links provided on TW center and posted in 11 December 2013 by the user Veteraan (it is just below the first 2012 post of the user Hero of the West). These download links are:
1) Media Fire MOS 1.7 Full install File (http://www.mediafire.com/file/a2g7a75fke26ujc/MOS+full+version+1.70.rar) which will be named "MOS full version 1.70.rar" as an archived file.
2)MOS 1.70 all inclusive patch (https://mega.nz/#!jkkViIoC!FOAm-M1_Yc_UQUOXFd4yOdCIyd6nZ1fzOQH4YWm7xA4) which has the same name as the rar file. NOTE that it is not named "MOS 1.70 all inclusive patch 01-04" (which actually you point out in the description of your sub-mod and which most people have I guess).
Additionally, I tried another to install your sub-mod a few months back using the download files which probably most people have (MOS full version 1.70.rar; MOS 1.70 all inclusive patch 01-04; Dwarven Halberdmen hotfix) and it still didn't work. But I don't remember if I used the alternative link version or the original one (most likely the original one).
Help?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Nichita
Nichita - - 2 comments

Well.. Nvm. I managed to get it to work.. The problem is that not all units from DAC are in the game..

Reply Good karma Bad karma+1 vote
lokkomotivas
lokkomotivas - - 9 comments

a armadura de gondor nesse mod vem preta mesmo?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Roger_
Roger_ - - 4 comments

I have a question, so if i have the steam version of M2TW i won't be able to play this enhanced sub-mod for MOS 1.7? or what can i do?

Reply Good karma Bad karma+2 votes
dragonasd14
dragonasd14 - - 3 comments

Hey, the balrog general that spawns when you are Moria orcs is just a Orc General with Orc bodyguards, no balrogs

Reply Good karma Bad karma+1 vote
DutchGuyMike
DutchGuyMike - - 33 comments

The .zip file must be corrupted, as each time I try to unzip it (with 2 different programs) it keeps claiming that certain files aren't found. And installing it (as per the instructions) makes it crash at the startup screen..

And I re-downloaded it a few times to make sure nothing's wrong on my end.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Guest
Guest - - 699,852 comments

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.