Post news RSS Suggestions

Javaslataitokat az alábbi formában tegyétek meg/Make suggestions as follows

Posted by on

Make suggestions as follows:


A javaslataitok mellé minden esetben csatoljátok a forrás megjelölést is.A Wikipédiás forrás megjelölésen kívül legalább egy másik forrást is jelöljetek meg.Minderre azért van szükség, mert a modot szabadidőnkben készítjük és ez nagy segítség lenne a számunkra a szükséges kutatásban.Forrásmegjelölés nélküli javaslatokat a továbbiakban nem fogjuk tudni elfogadni.

Köszönjük a megértéseteket és a segítségeteket a mod napra készen tartásában!


In all cases, attach the source to your suggestions.
In addition to Wikipedia Source, please select at least one other source.
All of this is necessary because we make the mod in our spare time,
and it would be a great help to us in the research we need.
Proposals without a source designation will no longer be accepted.

Thank you for your understanding and help in keeping the mod up to date!
Comments
Guest
Guest

Nekem kozmetikai javaslatom lenne, bár lehet ez a magyarítás hibája. Torontált célszerű lenne Nyugat-Bánságra keresztelni, a "Bánátot" pedig Kelet-Bánságra és még véletlenül sem Bánátra. Illetve nem tudom mennyire szerettek térképet rajzolni, de szerintem a Magyar Királyság történelmi határait is jobb lenne átrajzolni, ugyanis a keleti határok Erdélyben eredetileg a hegyek gerincéin futottak végig, valamiért a játékban viszont belelóg a keleti határ Havasalföld és Moldva területébe, tehát átnyúlik Regátba a hegység lábaihoz.

Reply Good karma Bad karma0 votes
warchief1978 Author
warchief1978

Térkép módosítása pár alkalommal le lett írva,hogy ilyet ne nagyon kérjetek,mert iszonyatosan nagy munka.Már csak az,amikor verzióváltással bejön pár új terület az több napot vesz igénybe,mire átdolgozásra kerül.Egy ilyen,amit te kértél pedig még több időt igényel.Azt nem mondom,hogy nem lesz javítva,de jelen pillanatban a lista legalján szerepel az összes ilyen jellegű kérés.

Reply Good karma+1 vote
kucsidave
kucsidave

Egy gyors ötletem ha lehetne?
Mi lenne ha amikor puppet-ként kiereszted szlovákiát akkor az ország megkapná azokat a diviziókat amit megkapna akkor amikor Németország puppetet csinál belőlük a Fate of Czechslovakia fókusszal?
(Esetleg 1 extra gyalogság akkor ha Southern Slovakia is hozzájuk kerül.)
Lehetne valami hasonló kárpátaljánál, ahol kapnak 1 mini diviziót, kb 2 gyalogság és semmi más Carpathian Sich néven(Esetleg 2-t ha megkapja Berehovo-t is.)
En.wikipedia.org
Már csak azért is gondoltam erre, mert hinném hogy szlovákia gyengébb kéne hogy legyen csak mert magyarország puppet-e és nem németországé.


A másik az lenne hogy a Demand Slovakia Focust akkor is ki lehessen húzni ha Slovákia német puppetként létezik, de akkor csak puppet-ként kapjuk meg a DoD-s focus-hoz hasonlóan.

A Szekler Mountaineers focus-t meg esetleg át lehetne minimálisan dolgozni hogy ha kiengedtül Székelyföldet vagy Erdélyt mint bábállam akkor is ki lehessen húzni és az adott puppet kapja meg a template-et és a diviziót? Persze ugyan úgy elvesztené a 2k manpowert.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
kucsidave
kucsidave

Halihó.
Lenne pár ötletem. Egy kozmetikai, pár pedig gameplay-szintű
Egy Kozmetikai jellegű javaslatom az lenne hogy:
Amennyiben integrálod a visszacsatolt területeket (mármint amikor sikeresen végbement és nem elkezdésekor) visszaneveződnek a városok a magyar nevükre az eventel ami jelzi a sikert.
Pl amikor visszakapjuk dél Szlovákiát Kosice újra Kassa néven futna Uzhorod pedig újra ungvár lenne.
Amikor az integráció sikeres nyugat Szlovákiában Bratislava újra Pozsony, Nitra pedig Nyitra néven futna.
Kelet Szlovákiában Presov Eperjes névre keresztelőde vissza, STB.

Az első gameplay-szintű ötletem az lenne hogy át kéne kicsit dolgozni az integrációs folyamatot.
Jelenleg nagyon passzív. Csak rákattintasz egy gombra, és vársz hogy az RNG sikeresnek könyvelje el.
Egyrészt lehetne valami hasonló a Jugoszláviai Crush the Ustasa-hoz hasonló "lázadási" rész és a core-t is csak akkor kapná meg az ember ha sikeresen megszilárdította a hatalmát a területen, és nem csak lenyom egy gombot és instant core, egy ideiglenes debuffal kompenzációnak.
Ez többek között azt is jelentené hogy ha túl gyorsan terjeszkedik az ember nem fogja tudni egybe tartani az országot és az darabokra hullik ahogy a kisebbségek fellázadnak, hacsak nem hanyagol Focusokat, vagy több olyan focust kell csinálni ami PP-t ad, vagy eleve kevesebbet kell költeni és előkészülni a terjeszkedésre, szóval strategizálási esélyeket ad hogy legyen elég PP a hatalom megszilárdítására.
Ez főleg a magasabb nehézségi szinteken jelentene kihívást, de realisztikusabb lenne. Nem hinném hogy a szlovákok egykönnyen elfogadták volna hogy magyar uralom alatt legyenek ismét, pláne hogy a Csehek ellen is lázadoztak, akik sokkal közelebb álltak hozzájuk kultúrában.
Hogy őszinte legyek ez sokkal inkább egy debuff lenne, viszont élvezeti szinten szerintem többet adna, hisz a játékos nem úgy érezné hogy az RNG uralma alatt áll, hanem a saját döntései alapján tud haladni, és nem csak kap egy eventet hogy most elveszít 250 katonát per terület, csak azért mert RNG, hanem nem figyeltem oda, ezért most megiszom a levét.
HA negatívum ér a saját hibád, ha pozitívum ér, azt meg tudod hogy a te érdemed, mert jól csináltad.

A második gameplay-szintű ötletem az az lenne hogy a revisionism Focus időtartamát 70 nepról vissza kéne venni 35-re.
A régi verzióban ha az ember azonnal ráment a revízióra és utána a Revisionist education-ra vagy a Maintain conservative Government-re be lehetett préselni egy második advisort is hogyha az első a Silent Workhorse volt, mielőtt a V3 event felugrott volna. Ez taktikázásra adott esélyt és a -75 PP sem volt olyan problémás kiválasztani. Így konkrétan bokán lövöd magadat egy olyan bónuszért amit csak 1940 körül tudsz elkezdeni kihasználni a legjobb esetben is, és az is olyan minimális hogy sokkal többet veszítesz mint amennyit nyersz vele.

A harmadik gameplay-szintű ötletem egytörténelmi alapra helyezném, mégpedig Kassa Bombázására.(https://hu.wikipedia.org/wiki/Kassa_bombázása)
Ha németország hadban áll a szovjetúnióval, Dél szolovákia magyarországhoz tartozik, de szlovákia létezik és német bábállam(azaz a történelmileg hiteles eset) és a dátum 1941. június 26, kapnánk egy eventet Kassa Bombázásáról amire két döntése lehetne az embernek.
1, azonnali hatállyal hadüzenet a Szovjeteknek(történelmileg pontos, a Historical AI mindíg ezt hozza)
2, elrendelni egy alapos vizsgálatot a történtekről. Ez Azonnal egy -25% stabilitást adna a nemzeti felháborodás miatt egy új eventel együtt ami mondjuk egy héttel később érkezne, miszerint egy téves bombázás volt.(ami jelen állás szerint a legvalószínűbb elmélet arról hogy mi is történt ott.) Ez az event is eldöntős miszerint
1, hadba lépünk ami egy hadüzenettel jár, és visszakapjuk a 25% stabilitást, így viszonylag rövidtávú a dolog.
2, Egy felkészülési tervet léptetünk életbe, ami visszaad 15% stabilitást, ad egy wargoal-t a szovjet únió ellen, és ad 5% war support-ot.
3, Bocsánatkérést követelünk a Szovjetektől, amit ha megadnak visszakapjuk az elvesztett stabilitást és kapunk némi PP-t, és javul a kapcsolatunk a nyugati államokkal és a szovjetekkel, viszont romlik a németekkel. Emellett a world tension-t csökkentené magyarország 0.5%-al, ami később még jól jöhet akkor ha nem feltétlen a Tengelyhez akarunk közeledni.
Ha elutasítják a szovjetek a bocsánatkérést akkor nem kapjuk vissza az elvesztett stabilitást és kapunk egy wargoal-t a szovjetek ellen. Ez természetesen a legrosszabb dolog ami történhet.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
warchief1978 Author
warchief1978

Továbbítottam Mullernek.
Városok átnevezésével van egy kis bökkenő.A magyar nyelvű részben eleve úgy szerepelnek,ha jól emlékszem.Viszont a launcher és a játék magyarításának jelenlegi állapota alapján fogalmam sincs mi lesz ennek a sorsa.Mármint a magyar verziónak.
A jelenlegi hírek alapján a magyarításnak nem lesz következő verziója (nem mi készítjük totál másik csapat). De ezt a hírt nem merném 100%-ig biztosra mondani,a magyarítás egyik készítője írta ezt a steam workshopban (nem lesz következő verziója). Viszont felénk meg van kérés,ha tudunk segítsünk be nekik a fordításban. Szóval őszintén szólva fogalmam sincs mi lesz a magyarítással a továbbiakban.
Emiatt fogalmunk sincs,hogy a jövőben folytassuk egyáltalán a magyar nyelvi rész készítését.Úgy nem sok értelme van,ha csak az általunk készített rész lesz magyar nyelvű a játék többi része pedig nem.De ezzel kapcsolatban majd kiderül mi lesz.
Ami pedig az integrációt illeti a compliance miatt azt is át kell majd alakítani, nem csak a monarchiás föderációs részt.
Viszont lehet egyszerűbb lenne az egész,ha a compliance mértékéhez lenne kötve az egész.Azaz ha eléred a 90% compliance értéket akkor egy PP-be kerülő döntéssel mag területté változtathatod.Az integrációs döntéseket pedig egy az egyben ki lehetne venni,maga az integrációs fókuszok pedig más bónuszt adnának.
Hungarizáció adna mondjuk +10-15% compliance és 5-10% resistance erősséget(a magyarizációval kapcsolatos felháborodást szemléltetve), a másik fókusz pedig adna +5% compliance gain értéket az adott területre.Szerintem ez így sokkal egyszerűbb és könnyebben kivitelezhető lenne.
De ez csak az én véleményem, ezt is leírom Mullernek aztán majd eldönti.
A revisionism fókusz idejét már a tesztelés során jeleztem Mullernek,hogy 35 napra kellene változtatni.

Reply Good karma+1 vote
warchief1978 Author
warchief1978

Compliance alapúra lesz átdolgozva az integráció,mivel az része az alapjátéknak,csak a kollaboráns goverment dlc függő.
Városok átnevezése meg azért nem lett betervezve,mert része a magyar verziónak.De mivel a magyarítás jelenlegi állapota és folytatása finoman fogalmazva kérdéses.
Emiatt fogunk is egy felmérést végezni,hogy a továbbiakban van igény még magyar nyelvű verzióra,mivel eléggé kérdéses az alapjáték magyarításának további sorsa.

Reply Good karma+1 vote
Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.