Attend the tale of SARMA Cube - it is the grave for many noobs. In this strange Cube some gentlemen lost so they never were heard of again.... One day they all were sacrificed in SARMA Cube, the deadly complex with strange aims.

Report RSS closing

Those who monitor our activity for a long time are used to the fact that any news here is usually published on behalf of the whole studio; however, today I am speaking for myself – and I think you will understand why. I have to announce that I am leaving the modding industry – cannot say for how long, unfortunately. It must be mentioned that I give up my work on CUBE and Hatch 18 against my own will. There is a reason of such radical decision, and it is rather trivial…

Posted by on

Hello.

I am E-40 - the leader of AASC studio, author and the lead developer of such projects as CUBE and OTHER-LIFE: Hatch 18.

Those who monitor our activity for a long time are used to the fact that any news here is usually published on behalf of the whole studio; however, today I am speaking for myself - and I think you will understand why.

I have to announce that I am leaving the modding industry - cannot say for how long, unfortunately. It must be mentioned that I give up my work on CUBE and Hatch 18 against my own will. There is a reason of such radical decision, and it is rather trivial...

A week ago I faced problems with the computer which I use to work on my projects. Visit to a service centre proved that these technical problems are very serious. The computer simply doesn't work, and as it was the only computer which had the technical characteristics necessary for development, I don't have an opportunity to continue my work on mods.

I hasten to tell you, however, that archived materials for CUBE and Hatch 18 were not harmed, and their latest copies are stored on the external hard drives. Nothing is lost - and that is good news.

But at the moment I don't have any reserve working machine that could be used to continue work. I do not have money to repair the old computer or to buy a new one, either. Recently I had to spend rather big sums, and I am not expecting huge profit until the end of 2014 - that is bad news.

I was trapped in a banal, but unpleasant situation: all my projects are okay and no materials were lost, but I cannot work with them in the near future because of the reasons described above.

Because all the AASC work heavily relies on me, that means a stop in the work of the whole studio and closing/freezing of its
projects.

If that wretched computer had broken down earlier, in the summer, I would have managed to solve the problem with its repair or even purchase of the new machine - but the things have coincided in a really unlucky way. That is why I think that I should temporarily leave modding and close the projects - not to give airy promises to the people who are waiting. Surely, I will do everything in my power to solve the problem and return some time in the future, but I can't guarantee anything.

I ask everyone who kept an eye on the work of my studio to be understanding and to refrain from unnecessary comments. Both you and me had high hopes for the release of CUBE V3, but "force majeur" occurred too fast and suddenly (especially for me). I am not excited about the new prospects, but I do not have much choice in this situation.

I am sorry if this announcement has been a disappointment for you.

Е-40, leader of AASC

18/10/2014

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Здравствуйте.

Я Е-40 – лидер студии AASC, автор и главный разработчик таких проектов, как CUBE и OTHER-LIFE: Hatch 18. Все те, кто давно следит за нашей деятельностью, уже привыкли, что обычно любая новость, публикуемая здесь, представляется не от лица одного конкретного человека, а от всей студии AASC в целом, но в этот раз формат вещания немного изменён. Сегодня я пишу только от своего имени – и, думаю, вы поймете, почему.

Я бы хотел сообщить, что нынче отхожу от дел. То есть полностью ухожу из модостроительства. На какой срок, сам пока не знаю. Скажу сразу, что прекращаю я работу над проектами CUBE и Hatch 18 вопреки своему желанию. Что же стало причиной столь радикального решения, я постараюсь пояснить ниже.

А причина, на первый взгляд, до банальности проста.
Неделю назад я снова столкнулся с неполадками компьютера, на котором обычно и делаю все свои работы. Как показал поход в мастерскую, сами неполадки очень серьёзные, и они именно технического характера. Самый простой результат, вытекающий из этого – компьютер просто не работает, а следовательно, мне не на чем продолжить работу над модами, ибо такой компьютер, своими техническими параметрами удовлетворяющий необходимым в работе требованиям, был всего один.

Но спешу заявить, что архивы по проектам CUBE и Hatch 18 никак не пострадали, и их самые последние копии лежат на съёмных жёстких дисках. Ничего не утеряно – это хорошо.

Но на данный момент у меня нет никакого запасного рабочего «железа», на котором бы можно было продолжить работу. Как, собственно, и нет денег на починку или покупку нового компьютера, потому что у меня и так совсем недавно были довольно большие затраты, а крупных денежных средств не предвидится как минимум до конца текущего 2014-го года – это плохо.

Я оказался в той банальной, но одновременно и не очень хорошей ситуации, когда вроде бы все мои проекты целы и ничего не потерялось, но мне буквально не на чем продолжить свою работу, и выйду я из этого положения ещё очень нескоро, по уже вышеописанным причинам.
Так как на мне вся работа в AASC и держится, то мой долгий выход из работы над модами влечёт за собой и выход из работы всей студии, с последующим закрытием/замораживанием самих проектов.
Если бы этот несчастный компьютер сломался раньше, ещё летом, то я бы смог решить вопрос с его починкой или даже покупкой нового – а так всё совпало крайне неудачно. Поэтому я и считаю, что мне будет лучше уйти на время из модоиндустрии и закрыть все проекты, дабы не давать ожидающим пустых обещаний. Я, конечно, постараюсь сделать всё от меня зависящее, чтобы решить проблему и когда-нибудь вернуться снова, но точно я ничего обещать не стану, особенно в плане сроков.

Всех, кто когда-то следил за работой моей студии, прошу отнестись к сложившейся ситуации с пониманием и воздержаться от излишних комментариев. И вы, и я одинаково возлагали надежды на грядущий выход CUBE V3, но беда случилась слишком быстро и внезапно, особенно для меня. Я не очень-то в восторге от такой перспективы, но ввиду сложившихся обстоятельств я не волен выбирать.
Простите, если я кого-то разочаровал.

Е-40 – лидер студии AASC
18.10.2014

Comments
brunocar
brunocar

nooooooooooo

Reply Good karma Bad karma+6 votes
Cybertrance
Cybertrance

NOOOOOOOOoooooOOOOOoooOOOOOOOO! This isn't happening! This is all a dream! Somebody WAKE ME UP!

Reply Good karma Bad karma+10 votes
TωısтeđHeαdαcħe
TωısтeđHeαdαcħe

****, bruv, sad days. - You should also have a go at proof-reading.

Reply Good karma Bad karma-2 votes
BioDestroyer
BioDestroyer

Well, life knows how to be a bitch sometimes...

If I understood this right, you want to keep development, but you are currently unable to.

Hopefully everything goes alright in the following months and you guys are able to continue development of these great mods. :)

Reply Good karma Bad karma+9 votes
kalixx1
kalixx1

Of course it happens right before release. Bit hard to believe but ok, can happen.

but according to you, you only need a computer. Come on! are you sure that's the reason?
Source engine is running at any kind of junk. Why don't you borrow some **** office computer? or maybe somebody can donate you some old one.

ah, whatever, I wish you luck and hope you change your mind.

Reply Good karma Bad karma+9 votes
Beez-one
Beez-one

Яндекс Кошелек?
Web Money?
Перевод с карты?
Что за пессимизм, народ может скинуться.
Всякое дерьмо на Раннем Доступе берут, а тут вон какое дело! :)

Reply Good karma Bad karma+4 votes
E-40 Author
E-40

Я очень ценю, что есть некоторые люди, способные пойти даже на финансовую помощь, ради судьбы проекта, но проблема в том, что вы в крайнем меньшинстве, и вашей помощи не будет достаточно.

Чтобы это сработало, нужна аудитория, по своим объёмам сопоставимая с аудиторией мода Black Mesa или же Underhell, ибо по статистике даже на сотню людей, приходится не больше 5-10 человек, способных по своему желанию профинансировать проект, пускай даже небольшими суммами. Ну а так как сам Куб по своей популярности, да и по качеству своих предыдущих версий не идёт ни в какое сравнение с вышеупомянутыми модами, то и объем нашей аудитории тоже весьма скромен. Исходя из этого, если и собирать деньги, то суммарно наберется не больше 3-5 тысяч рублей, чего никак не достаточно для решения проблемы.

Поэтому я не думаю, что в нашей ситуации стоит просить деньги почём зря у тех людей, которые действительно способны их дать. К тому же, ранее упомянутые Black Mesa и Underhell вообще никогда не просили финансовой помощи, хотя и имели для этого все шансы на успех.

Поэтому будет лучше, если и я сам решу эту проблему. Пускай очень не скоро, но сам.

= = = = = =

А что касается дерьма в Раннем Доступе, то вывод тут очевидный – оно популярное. Было бы иначе, тогда бы его и не сметали с полок)

Reply Good karma+2 votes
Antumarin
Antumarin

I was expecting to see yet another "I lost all the work so I give up" type of announcement. Just take your time, everything will be alright. Keep that data safe and be back whenever you can.

Reply Good karma Bad karma+3 votes
SPY-maps
SPY-maps

What a sad time for you, i remember all to well my early days in modding. Back then i also had a bad computer who died on me what made that i had to stop with my mod. Luckely for me those days are over.
What Kalixx1 above says is true, Source runs on "any ****** computer".
So even a very old computer will do, and those can be bought for a very small amount of money.
But, not everyone can afford even such a computer, i do understand.
Will be quit hard for you, no computer, no modding, no internet.
Hope for you you will be back soon with a awesome new pc!!

susccess,
Leon

Reply Good karma Bad karma+4 votes
Shephi
Shephi

OH NOOOO! That's sad.

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Hunk790
Hunk790

Не отчаивайся, деньги придут. Главное помни, что те кому нравится ваша деятельность (в том числе и я) могут подождать и до следующего года, важно что бы ты не бросил это окончательно.

Reply Good karma Bad karma+5 votes
TheUnbeholden
TheUnbeholden

Man sad to hear that you are dealing with such problems. Of course we shall await your return, good luck for financial success.

Reply Good karma Bad karma+2 votes
sayrken
sayrken

This a sad day...

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Hell_Diguner
Hell_Diguner

I hope when you do acquire another computer, you'll still want to continue developing Source mods. AASC mods are on the top of my favorites list.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
EthanCGamer
EthanCGamer

This is the saddest news I have heard in a while! Please, please tell me you have some backup of the in development mod! I am so sad, and I hope that you can return to modding. :(

Reply Good karma Bad karma+1 vote
JohnSmirnov
JohnSmirnov

Но зачем закрывать страницы модов на совсем? Ведь ещё есть ссылки на скачки предыдущих версий и не только.

But why to completely close pages of the mods? There downloads for previous versions are still available.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
JohnSmirnov
JohnSmirnov

Тьфу я имею ввиду, можно было бы оставить скачки на демо и старые версии (как к примеру у КУБА) хотя бы.

Damn, I mean that you could upload demo and old versions of the projects (like CUBE for example) at least.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
DarkShift
DarkShift

********

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.

Follow Report Profile
Icon
Half-Life 2: Episode Two
Developer
AASC
Contact
Send Message
Homepage
Aasc-life.do.am
Release date
Mod watch
Follow
News
Browse
News
Report
Report
Share
Related Games
Half-Life 2: Episode Two
Half-Life 2: Episode Two First Person Shooter
Related Groups
AASC
AASC Developer & Publisher with 6 members
Half-Life & Valve Fans Group
Half-Life & Valve Fans Group Fans & Clans with 748 members
Half-Life Creations ModDB
Half-Life Creations ModDB Web & Community with 49 members