The mod focuses on expanding the possibilities of Hungary in the game. It includes a new focus tree, unique graphical sprites for researchable equipment, new decisions and much more.

Add file Hungarian Flavor 4.6.0 (English)
Filename
hun_flavor_english4.6.0.zip
Category
Full Version
Uploader
Mullerr
Added
Size
17.47mb (18,323,531 bytes)
Downloads
243 (6 today)
MD5 Hash
013e21969eea0b71b2d57ee90c7bc1d9
Embed Button
Embed Widget
Description

Version 4.6.0 (English), for more information, check the file description.

Preview
Hungarian Flavor 4.6.0 (English)
Comments
maxwelltornado
maxwelltornado

Továbbá is köszönjük szépen.

Reply Good karma Bad karma+3 votes
Skarborr
Skarborr

Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy Olaszország nem tud területeket átadni.
1. Yugoszlávia felosztásánál nincsen egy opció, hogy "Make a deal with Italy", hogy 1-3 területüket megkapjuk yugésulávia területekért cerébe.
2. Amikor Olaszországnak adunk 10K fegyvert, akkor csak a peace treaty opció van és szintúgy nem lehet területeket kérni.

(Oh és csak egy mellékes kérdés: Franciaország mindig garantálni fogja romániát a historical módban? Abban a módban játszottam, és garantálták romániát anélkül, hogy fabrikálni kezdtem volna egy wargoalt ellenük.)

Edit: Úgy tűnik akkor van ez a probléma, ha "Italian Yigoslavia" létrejön.

Reply Good karma Bad karma+2 votes
warchief1978
warchief1978

Italian Yugoslavia-t mindig megalakítja az olasz,hála a drága Paradoxos baromságnak amiért az AI-nak minden esetben kötelezően létre kell hoznia a kollaboráns kormányokat.Ezt pedig hetekkel korábban jeleztem,hogy problémákat fog okozni a terület követelős részeknél.
Játékosok kérték,hogy ezt az opciót egy az egyben tiltsák le az AI-nak,de ezt leszarták,mert s Paradoxos idióták szerint ez egy nagyon fasza újítás.Pedig nem az,mert ennek következtében ismét előjön a késői játékok lagg problémája is.
Erre a részre még megoldást kell találnunk,ha már a Paradox leszarja ezt a részt.
UI.: Anno szóltam,amikor ki jön majd az új verzió mindenki tesztelni fog,mert olyan csodálatos problémákat okoz az új verzió,hogy egyszerűen égnek állt a hajam ettől.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Amaranthis
Amaranthis

It's a while since I used this account and played this game, only came back due to this mod.
The motorization focus doesn't give a bonus to the boton and only an ahead of time bonus for the mechenized. There is also no way to skip this focus if you already have the technology.

The idea of aligning with poland or italy is fun, sadly it's luck dependant as Italy doesn't seem to make its own faction that often unless forced into said focus tree through other things.
Also, if you use the join the polish faction decision then you can't take the focus and thus are locked out of the polonia militairy aid focus, which honestly feels a bit lacking. The offmap factory bonuses you both get is nice but otherwise it's just a 100% support artillery tech upgrade and then a 10% production cost for light tanks, which is the only worth taking.

I'll be searching for more things, as I found a few typos but I can't remember where I saw them, either it was in tank tech tree, plane tech tree. So I'll try to find them again.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

The Motorization focus only gives a tech bonus for Motorized research, if you haven't yet researched it. If you've already got Motorized vehicles, it instead grants 2 bonuses for Mechanized, instead of just 1. I might end up changing it to 1x bonus to motorized, or 1x bonus to mechanized with halved cost.
As for the lacking Poland/Italy branches: do you have any suggestions for more focuses?

Reply Good karma+1 vote
Amaranthis
Amaranthis

The thing is, somehow if you don't have motorized researched and you take the focus then you don't get a research bonus for the botond so somehow the reduce ahead of time bonus +100% research bonus doesn't affect it. Yet it does apply to 37M Hanssa.
As for when you already researched the botond it gives a 2 bonus for mechanized, however it only affects the 37M Hanssa again and nothing beyond that.

As for polish/italian branches. I'd suggest a research group creation.
The polish one could have something like a lower cost to produce infantry weapons, seeing as you most likely have to deal with the ussr and germany.
A planning bonus, either planning speed or max planning in the sense of better collaboration in terms of tactics.
Lastly a focus that would give other members of this faction the same bonus and unless something extreme happens that would be Estonia, Latvia and lithuania.

As for Italy, I think they'd be fine right now. Perhaps a similar focus to the italian negotiations to get Fiume and possibly Zara and Istria as well.

Just one thing, would it be possible to change the negotiations with italy focus so that it reannexes their collaboration government for yugoslavia as otherwise it would become impossible to get Fiume. It's even impossible to trade slovenia for it in the partition event as Italy doesn't own those states directly anymore.

One last thing before I forget: Hungary can get a core on Belgrade through integration yet it isn't needed for the succesful revision focus, is this an oversight or is it a small bonus for Hungary to annex and core Belgrade?

Just an idea for something different. I know you once said in the past that adding a province for the parts of Árva and Szepes that were annexed to Poland wouldn't be worth it. So how about an decision instead, where if you have good relations with Poland and directly own Slovakia
you can start negotiations with Poland over it and upon success an event will pop-up saying that these areas will now be part of Hungary once more and it then gives you some small manpower and perhaps a bit of political power.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
warchief1978
warchief1978

Unfortunately, the Italian alliance has not been as easy to create since version 1.5.
In the game, the Italian create his own alliance only in the following way:
At the start of the game, we set the German AI to democratic and the Italian to default

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Amaranthis
Amaranthis

Yeah, it's a shame that the base game is so lacking in that regard.
Found the typo at 44M humor: hipottethical.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
warchief1978
warchief1978

The bug will be fixed in the next version.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Lorgem
Lorgem

Egy hiba előjött a játékban, amikor nem üzentem hadat Ausztriának azonnal, vártam kb. 20-30 napot, erre eltűnt a jó kis fókuszfás casus belli (vagy eleve meg sem volt). 1.9.2 van fent, töröltem a cache-h is, ahogy azt kell.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

Úgy sejtem az alapjátékban változtattak valamit a fókuszból/eventből generált casus belli-kkel. A következő verzióban megpróbálom kiküszöbölni.

Reply Good karma+1 vote
kucsidave
kucsidave

Szevasztok!
Remekül sikerült ismét a dolog, a paradox baromságai ellenére.
Egy-két észrevételem azonban nekem is lenne.(a fent említetteken felül)
Az egyik a Polish-Hungarian Intelligence Exchange focus bónuszával lenne. Ha aktív a La Résistance akkor a 100% Research bonus for Decript. Meth. teljesen használhatatlan mivel nincsen decription research ahogy az a dlc előtt volt.
A lengyel focus-fában viszont van egy olyan gyönyörűség hogy The Cyclometer ami így +10 Decription speed-et ad. Ezt esetleg fel lehetne használni.
Egy ötlet a Multinational State Spirittel kapcsolatban az az lenne hogy ahogyan nő az etnikumok száma a birodalomban annál rosszabb és rosszabb lenne.
Amikor létrehozod az OMM-et lehetne esetleg ez egy -0.05 PP és -2.5% stability. Ez viszont ugyan ennyivel nőne minden egyes etnikummal. Szóval ha integrálod Csehszlovákiát már el is érted(és átlépted) a jelenlegit, hiszen -0.20 pp-t és -10% stab-ot kapnál.(Csehek, Szlovákok és kárpátaljai ukránok) És akkor ha teljes revízióra mész erre jönne még rá a Románok(erdélyiek), Szlovénok, Lengyelek, Horvátok, Szerbek, Bosnyákok és Olaszok. Szóval -0.55 pp-nél és -27.5% stabilitásnál végződik ami lássuk be, ténylegesen problémásabb mint most és sokkal jobban reflektálná a szituációt. Ezt a módosítást eventekkel könnyedén lehetne kezelni. Emellett a trializmussal rögtön el lehet távolítani egy nemzetiséget könnyedén ebből a debuff-ból.És akkor erre rájön még a lázadások problémája is. Szóval igen.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
kucsidave
kucsidave

Bocsánat, csak későn jutott eszembe.
Amennyiben az osztrákok önként csatlakoznak, akkor esetleg 0-ról kezdőzhetne, hiszen magyar kezdeményezéssel indult, de közös döntés volt, így nem lenne a magyarok és az osztrákok között lényeges súrlódás.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
warchief1978
warchief1978

A research bónusz jogos,de oda még nem döntöttük el mi kerüljön be.Amit te javasolsz nem biztos,hogy jó.Ugyanis akkor a Lengyelek kapnának még egy bónuszt a dekódolás gyorsítására,magyaroknál meg Pokornyval (kódfejtő tanácsadó aki az új hadrendes ágon elérhető) kombinálva kissé durván tápos hatása lenne.
Monarchiás javaslatod szintén jogos valamilyen szinten,de én ezt határozottan nem javasolnám.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
kucsidave
kucsidave

Ez igaz.
Ebben az esetben nem tudom hogy mennyire lehene olyat hogy az intelligence branch-ok bónuszait adni ezzel, mondjuk +5-5% branchonként. Hiszen intelligence exchange.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

Ha a föderációt választod, akkor pont az válik lehetségessé, amit leírtál. Minden régió, amit felveszel a föderáció államai közé, növeli a Multinational State által adott büntetést. Ezt lehet valamelyest csökkenteni, ha a következő fókuszt is befejezed, amivel pedig a regionális választások lesznek elérhetőek.
Ezzel szemben a trializmus nem növeli a büntetést, de cserébe nem is teszel szert ugyanakkora embernyag-bázisra a kevés magterülettel amit ad.

Reply Good karma+1 vote
warchief1978
warchief1978

1. Sok minden pontosításra szorul,mert eléggé nyers elképzelés.
-Mi legyen a különbség a realisztikus és a nem realisztikus játékmenet között?
-Csak a fókuszok által visszaszerezhető területek számítsanak,vagy a régi Monarchiás területek, vagy minden terület (ez utóbbit semmiféleképpen)?Nagyon nem mindegy a kidolgozás szempontjából!
-Nemzetiségiek egyszerűsített legyen vagy realisztikus?Ez alatt egyszerűnek azt értem,amit te javasolsz,realisztikusnak pedig pl: Csehszlovákia esetében:cseh,szlovák,német(Szudéta vidék)ruszin( ez utóbbi volt ha jól emlékszem a leghűségesebb nemzetiség jelzőt is kiérdemelte,szóval rájuk nem igazán lehetne ezt ráhúzni),ukrán....stb
Kidolgozás miatt ez sem mindegy sajnos.
-Csehszlovákia békés úton is beintegrálódhat a fókuszok útján,így akkor is vonatkozzon rájuk ez vagy sem?
-Amennyiben fókuszokkal békés úton szerzed a területeket akkor is számítson ez vagy nem, vagy csak azon nemzetiségek esetében akik biztosan nem örültek volna ennek (pl Erdély - románok).
2. Ennek a kidolgozása a részletek függvényében mivel eventekkel/döntésekkel is befolyásolhatod illetve a fókuszokkal (pl trializmus) egy a jugó feldarabolós event sorozatnál is komplexebb valami jönne létre,aminek a modolása/javítása nem lesz egy leányálom úgymond.
3.Stabilitás befolyásolja a PP bevételt+ mellé egy PP büntetés magasabb nehézségi szinteken azt fogja eredményezni,hogy fókuszok fejlesztésén kívül másra nem marad PP,sőt nem kizárt,hogy tartósan mínusz lesz a PP bevétel.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
kucsidave
kucsidave

A kettes pontal kezdeném, mivel az a legegyszerűbb.
Nem feltétlen event sorral kell megoldani mint jugo-t. 2 event/ nemzet, és ott sem feltétlen 2 új. A focus ahol csehszlovákiát bekebelezed a monarchiás puccs után csak kap egy módosítót miszerint a csehek önként vitték be, és számolunk a szlovákokkal mint negatív bónusz a továbbiakban, illetve esetleges core a Cseh területeken. és a cseh trializmus ellenőrzi hogy van-e már core bohémián. Ha van, bypass-olható a focus, vagy mehetsz a horvát trializmusra, így nyerve némi extrát.
Amennyiben nem a focussal integrálod hanem mondjuk háborúval, akkor csak ott van egy csekk ami azt nézi hogy pl: Nálad van e x terület ami nem core, és ha igen, akkor egy event feljön hogy X terület nemzetisége ellenáll és módosít a spiriten.
Tudom, sok a nemzetiség, ezt megértem hogy munkás lenne, de a nemzetiségeket el lehet szeparálni egymástól, így sok kis event lenne, nem egy gigantikus event lánc.
Szóval példának okáért a csehekkel:
All of the following must be true:
-Is austria-hungary
-Hungary owns Bohemia
-Hungary owns Moravia
-The states of Bohemia and Moravia are not a core of hungary
Hungary gets event: Czech Resistence
És maga az event módosít a multinational state spiriten amit megkapsz amikor megalapítod az OMM-et. (A Szüdéta-vidéket ide az általad említett német kisebbség miatt nem raktam oda, bár én nem raknék be oda egy német kissebbséget is és a területeket inkább a cseheknek számítanám be.)
Így ráadásul az érték is tud nemzetiségről nemzetiségre változtatni, ahogy nektek jól esik, sőt mi több, akár területcsoportokat is lehetne létrehozni, mint például a horvátoknál ahol egy csoportba kerülnének a Horvát főterület ami a trializmushoz kell(Croatia, Slavonia, Pag, plusz én belecsapnám dalmáciát), egy csoportba kerülne Istria, Fiume és Zara(Az Olasz területek). Amikor meg befejezed a Horvát trializmust, az elveszi a büntetést az alap horvát területről, illetve ellenőrzi hogy az olasz területek már nálad vannak-e, és ha igen akkor azt is, ha meg még nincsenek, akkor nem kell semmi extrát tennie, hiszen mivel a core-t megkapod az event az ottani horvát ellenállásról fel sem fog ugrani.
A harmadik pontodra pedig azt mondanám hogy egy részt a stabilitást lehet emelni többféle képpen is, így az nem a legnagyobb probléma, a pp szintet meg figyelembe kell venni. Mivel két Silent Workhorse is van magyarország tarsolyában azt is lehet ellensújozni.
Az Osztrák magyar monarchia teljes helyreállítása a lehetetlen határan volt, és szerintem ezt valamilyen szinten reflektálni kéne. Csak egy nagyon komolyan kidolgozott stratégiával(És némi szerencsével) lehetne belefogni.
Ami a békés integrálást illeti, Az szerintem csak az Osztrákokra és a Csehekre kéne hogy vonatkozzon. Azzal érvelnék emellett hogy az osztrákok egyenrangú tagok a birodalomban, a csehek pedig szó szerint monarchisták ebben az idővonalban. A Szlvákok már csehszlovákiával sem voltak boldogok, szóval nem lenne logikus egy cseh döntés miatt őket is békéssé tenni.
Székelyföld, Backa, Prekmurje rögtön core lesz(magyar nemzetiség miatt), szóval ezekkel a területekkel nem is kellene isten igazából foglalkozni. Tyrol az egyik problémás terület amire gondolni tudok, hogy az beszámítson-e az osztrákokhoz vagy sem.
Mindezt elmondva, persze ez a ti modotok és én csak ötleteket szeretnék adni, hátha valami olyanra bukkanok amire nem gondoltatok és esetleg megoldható.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.

Follow Profile
Icon
Hearts of Iron IV
Creator
Mullerr
Contact
Send Message
Release date
Mod watch
Follow
File
Browse
Files
New
Add file
Share
Related Games
Hearts of Iron IV
Hearts of Iron IV Grand Strategy
Tags

Hungarian Flavor 4.6.0 (English) has not been tagged yet.