The mod adds a unique focus tree for Hungary, greatly expanding the possibilities of the country. As of v2.0, the mod also adds unique unit pictures across the entire Hungarian tech tree.

Add file Report Hungarian Flavor 4.2.0
Filename
hun_flavor4.2.0.zip
Category
Full Version
Uploader
Mullerr
Added
Size
7.03mb (7,373,689 bytes)
Downloads
3,396 (2 today)
MD5 Hash
b538f8f34545d4d2b4200e59d22ff292
Embed Button
Embed Widget
Description

Version 4.2.0, for more information, check the file description.

Preview
Hungarian Flavor 4.2.0
Comments
Mullerr Author
Mullerr

The mod is over a year old now, and I'd like to thank everyone for the support and suggestions throughout the development.
This version took quite some time to get out, and it contains the most added focuses of any individual update so far. For this very reason, I ask you all to be patient with regards to bugs and issues. I tried to test everything as best I could, but there might still be some bugs that slipped through the cracks. I'll try to fix these as soon as they are noticed.

------------------------------------------

A mod most már több mint egy éves, és ezúttal szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást és a javaslatokat az eddigi fejlesztés alatt.
Ennek a verziónak az elkészítése elég sokáig tartott, és az eddigi update-k közül ez tartalmazza a legtöbb új fókuszt. Épp ezért szeretnék mindenkit megkérni, hogy legyen türelmes a bugokkal és a problémákkal kapcsolatban. Próbáltam mindent letesztelni amennyire csak tudtam, de könnyen lehet, hogy néhány hiba átcsúszott. Igyekszem ezeket javítani, amint észlelem őket.

Reply Good karma+4 votes
Guest
Guest

Szia nem tudom mennyi munka lenne de nem lehetne azt megcsinálni a játékba, hogy az olaj az folyamatosan gyűlne ahogy megy a kitermelés és attól függően fogyna hogy mennyit használod a gépesített egységeket,repülőket stb?
Szerintem úgy sokkal jobb lenne a játék.
A másik a játék vége felé rengeteg egység,zászlóalj lessz minden oldalon még azoknál az országoknál is akik nincsenek háborúban!!!
Szerintem ez elég gáz a valóságban a századok ezredek össze lettek vonva nem pedig kipótolva!
Merthogy az egyszerűbb volt illetve nem volt mindíg utánpótlás, megsemmisültek itt pedig csak egyre több és több és több lessz.
Vagy ez csak nekem nem tetszik?

Reply Good karma Bad karma0 votes
Mullerr Author
Mullerr

Szia!

Ezek valóban jó dolgok lennének, de az előbbihez alapvetően kéne megváltoztatni egy játékmechanikát, utóbbihoz pedig az MI-t kéne átprogramozni. Mindkettő kívül esik a mod hatáskörén, és nem mellesleg az én képességeim körén is.

Reply Good karma+1 vote
Romempire476
Romempire476

istenem de vártam :D Ez azért nem kevés új dologgal bővült :D

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Guest
Guest

Köszönjük szépen!
Szerintem mondhatom mindenki nevében, hogy TE VAGY A KIRÁLY!

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Guest
Guest

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

racsmanycsakos
racsmanycsakos

Lenne egy kérdésem ugye a titkos fegyverkezésből sok minden nyílik DE mi van akkor ha az Új Frakció fele megyek hogy elfoglalhassam Ausztriát de ezután a következőt nem viszem ki. Majd Horthyt választom meg királynak? Mert erre semelyik nem felel meg sajnos :(
A másik kérdés az hogy nem elképzelhető valahogy hogy a régi követelésekhez berakjuk Ausztria keleti részét? Ha nem fogadja el akkor pedig anektálható lehessen?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

Az első kérdésed abszolút jogos, igyekszem kitalálni majd valamit a következő update-re.

Ausztria keleti része alatt gondolom Burgenlandot (Őrvidék) érted. Ezt meg tudod szerezni a "Háború Ausztriával", vagy "Ôrvidéki Referendum" fókuszokon keresztül, vagy ha a német oldalon indultál el, akkor a "Katonák Őrvidékért" fókusszal. Nem gondoltam indokoltnak egy negyedik fókuszt betenni, ami párhuzamosan elérhető lenne a fenti három valamelyikével (az említett fókuszok közül minden esetben csak az egyik teljesíthető).

Reply Good karma+1 vote
hkzonda12
hkzonda12

Hali!

Primorska, Trieszt, Kotor tartományokra még mindig nem kapok területi követelést az Osztrák-Magyar Monarchiával. Javítsd kérlek!

Amúgy szuper a mod! :)

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Guest
Guest

Hali!
Mikorra várható a következő javítás és mit fog tartalmazni?

Reply Good karma Bad karma0 votes
Mullerr Author
Mullerr

Szia!

Sajnos mostanában nincs sok időm a moddal foglalkozni. Nem tudok időpontot ígérni, de a visszajelzéseket továbbra is olvasom, és a javítandó dolgokat felírom.

Reply Good karma+1 vote
barnus
barnus

Sziasztok!

Jó lenne egy fokusz a német es ágon arra hogy Őrvidéket meg szerezhessem mer, a katonák örvidék elő feltételei soha nem telyesűlnek csak, nagyon a játék vége felé.
Meg amúgy is lehetne egy event az anschluss után mogy kérjük-e Őrvidéket.
Furán néz ki Nagy-Magyarország nélküle

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

Szia!
Az Őrvidék megszerzése a németektől nem hiába nehéz feladat. Hitler alapvető céljaként tűzte ki a német lakosság egy országban való egyesítését, és az Őrvidék nem elhanyagolható német populációval rendelkezik. Nem hiszem hogy reális volna egy egyszerű kéréssel reprezentálni a dolgot, anélkül, hogy a német oldalról egy viccnek tűnne az egész.

Reply Good karma+1 vote
Romempire476
Romempire476

sziasztok!

olvasgattam a történelem könyveimet és arra gondoltam hogy lehetne egy sobrance tartományhoz hasonló event az Észak Erdélyi revízió során a kisarrmási régióra a nagy olajtermelés miatt. illetve gondolkoztam egy esetleg olyan fókuszra ami a gömbösi féle revíziót lehetne focus tree-nél alkotni a hungarista focushoz. és arra is hogy lehetne ha mondjuk a focus fán a jugoszlász-magyar örökbarátsági szerződés választjuk és ellen állunk a németeknek de hasonlóan mint mondjuk a szudéta vidéknél a nagyhatalmak kapnak egy eventet hogy kiállnak vagy sem csehszlovákiáért és utána lesz a müncheni konferencia itt például lehetne egy ljubljanai konferencia ami mondjuk egy délmagyarországi német barát államot alakítani ki a dunántúl déli a vajdasági,bánsági és temesvári régió lenne.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
warchief1978
warchief1978

Hello!
Akkoriban Erdélyben és az Alföldön már elég régóta bányásztak kőolajat(Horvátországban is),de kizárólag útépítésre(bitumen) és különféle kenőolajok előállítására volt alkalmas,illetve nagyon kis mennyiségben az Erdélyben kitermelt olaj üzemanyag előállítására is alkalmas volt.
Viszont a játékba nem került be, mert az évi pár ezer tonna termelést nem tudom feltüntetni ( a játékban 1 olaj = 100.000 t olaj termelésnek felel meg) .Az üzemanyag vagy motorolaj előállítására alkalmas olaj termelés az 50-es években kezdődött(Alföld,Erdély). Amennyiben van erről az időszakról termelési adatod azt megköszönném,mert az új patchban a decisions részbe bele tudom tenni,mint a bányászati technológia fejlődésével elérhető nyersanyagot.Ráadásul a dev blogban olyan nyersanyagokat is feltüntettek,amik kitermelését valamikor a 60-as években kezdték el.Illetve az anyagaim többsége országok össz termelésére vonatkozik,nincs külön régiókra lebontva.Utóbbiból elég kevés anyagom van sajnos,pedig már egy ideje gyűjtögetem ezeket.
Így emiatt minden használható infó nagy segítséget jelent,mert brutális mennyiségű plusz adatot kell átnéznem (1932-1960-ig terjedő időszak).

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Guest
Guest

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

Guest
Guest

Szia!
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e már tudni mikor lesz valami változtatás a mod-ban? Tavaszra lehet várni valami update-et?

Reply Good karma Bad karma0 votes
Mullerr Author
Mullerr

Szia!
Legkorábban az alapjáték következő nagy patch-e után. A következő update-ben már mindenképp hagyatkozni akarok az újonnan bekerülő Decision rendszerre.

Reply Good karma+1 vote
Guest
Guest

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

lali64
lali64

Szia!

-A teoretikusokat is ki lehetne bővíteni:)
-Atomkutató,rakétafejlesztő..ilyenek.
-Lehetne új anyagként a szén és a fa.
-Lehetne székelyföld nevű tartomány is.
-Székely államot is létre lehetne hozni.
-A Hungarista ágat ki lehetne jobban bővíteni,és meg lehetne oldani a Gömbös-féle eszméket is..
-És a brittekkel is lehetne kötni valamilyen haditengerészeti eggyezményt..
-Meg még azt is meg lehetne oldani hogy Monarchia tudja választani a "közelebb németországhoz" nevű fókuszt.
Remélem tudtam segíteni.
Sok szerencsét az új pach-hez...már nagyon várom

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

Szia!

Vannak konkrét ötleteid a teoretikusokra?

Új anyagokat nem fogok bevezetni, az a teljes játékot kéne hogy érintse, ez a mod pedig elsősorban Magyarországgal foglalkozik.

Székelyföld, és a Székely állam már elkészültek, a következő patchben benne lesznek (legkorábban Márciusban tudom befejezni, mert a DLC is valamikor akkor jön ki).

A Gömbös féle dologról még egyeztetek a többiekkel. Egyelőre nem ígérek semmit.

Milyen haditengerézseti egyezményre gondolsz a britekkel? Ezt a demokratikus ágon gondoltad, vagy valahol teljesen máshol?

Az Osztrák-Magyar Monarchia féle ág egyik meghatározó eleme, hogy szembe kell menni a németekkel. A Hitler féle Németországnak egyáltalán nem állt érdekében egy erős Közép-Európai ország létrejötte, főleg nem egy olyané, ami ekkora németajkú lakosságot ölel fel. Azzal, hogy bekebelezed Ausztriát, elvileg eldobod a német szövetség lehetőségét (technikailag lehetséges később a német frakcióba bekerülni, ha nem támadnak rád az egyesülés után, de ez kizárólag a játék alapmechanikáinak köszönhető).

Reply Good karma+1 vote
lali64
lali64

Hát teoretikusnak például Teller Edét mint atomkutató vagy Szilárd Leót, Bay Zoltán

Hát őszintén a brittekkel való eggyezményt a Monarchiánál gondoltam..kapnánk néhány hajót cserébe vagy Britt hajócégeket (több hajócég kéne mindenképpen) az Adriai Paktumban megnevezett dolgokért.

ÚJ ÖTLETEK:
Lehetne több ilyen "újság" az eseményeknél. Mint például amikor kitör a spanyol polgárháború,szovjet tiszti tisztogatás,Pax america.
ilyen lenne:Magyarország követeli Erdélyt..Horthy megkoronázása,Szálasi hatalomra kerülése.

-Lehetne egy ász pilótánk is..én például Horthy Istvánra gondoltam.
Megkaphatnánk már a játék elején vagy jelentkezhetne szolgálatra amikor hadba kerülünk a szovjetekkel..
-Amikor a szovjetek követelik Besszarábiát kaphatnánk egy olyan értesítőt hogy a szovjetekkel végre hajthatunk egy közös katonai hadműveletet és cserébe megkapnánk Erdélyt.(Ez valós adat ilyen tényleg volt..Kristóffi József Moszkvai magyar nagykövetnek töbször is céloztak erre.)
-Ha már a németeket említjük,kéne valami fókusz az Árpád-vonal nyugatra való kiterjesztésére.
-Jó lenne egy légvédelmi fókusz.
-Lehetnének magyar indulók a zenéknél,vagy legalább is zene mint a Great War Mod-ban.
-A tartományoknak legyenek városaik pl:Muraköz-Muraszombat, Őrvidék Kismarton,Kelet-Szlovákia:Eperjes,Bártfa,Észak-Partium:Nagykároly vagy Szatmárnémeti,Észak-Erdélyhez még Nagybányát is be lehetne tenni..a Székely-földet meg szerintem már kibővítettétek.


Lehet hogy kicsit sokat írtam:(
De én csak a munkátokat akarom segíteni mert nagyon jó modot csináltatok..imádom és remélem segítettem:))

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

Sem Teller Ede, sem Szilárd Leó nem tartózkodott már Magyarországon a játék kezdetekor, és véleményem szerint jelentős motivációra lett volna szükségük, hogy visszajöjjenek.

A brit egyezményt még mindig nem teljesen értem. Az Adriai Paktum fókusz az olaszokkal való védelmi együttműködés, a britekhez nincs közvetlenül köze. Az Osztrák-Magyar Monarchiás ágról nem is érhető el, úgyhogy nem látom hogy kapnánk érte cserébe bármit egy ottani fókusz eredményeként a britektől.

Igazad van, hogy több történés eredményezhetne hír eseményt, de ezeket több okból sem tartom elsődlegesnek. Egyrészt más hatásuk nincs, minthogy tájékoztatnak minden érintett országot az eseményről, másrészt főleg lokalizáció írás szükséges az elkészítésükhöz, amit a legkevésbé szeretek a modolásban. Ennek ellenére igyekszem majd új hír eventeket csinálni, olyan történésekhez amik nemzetközi hírértékkel is bírnak.

Horthy István mint ász pilóta jó ötlet. Nem ígréem hogy bekerül, mert lehet hogy nem tudnám összeszinkronizálni a jelenlegi eventekkel, amik Horthy Istvánt érintik (Horthy Miklós örökösödése kapcsán).

A következő verzióba már bekerült egy fókusz, ami lehetővé teszi Románia felosztását a Szovjetunióval.

Az Árpád vonal nyugati kiterjesztését még meggondolom.

Légvédelmi fókuszra van konkrét ötleted? Jelenleg a Bay csoportra van egy vagy két fókusz, ha tudsz valami történelmi hátteret mondani jelentősebb légvédelmi beruházásokra a korból, akkor nem látom akadályát, hogy kapjon egy saját fókuszt.

Magyar zenék az addonok egyikében találhatóak: Moddb.com

Ahhoz, hogy a területeknek fővárosa legyen, egy győzelmi pontnak (victory point) kell ott lennie. Ha minden terület kapna egy victory pointot, az felborítaná a játék jelenlegi egyensúlyát. A győzelmi pontok sűrűsége vélhetően úgy lett kialakítva, hogy hűen reprezentálja az országok viselkedését, ahogy egyre több területet veszítenek. Másfelől pedig furán venné ki magát, hogy ha Magyarországon több nevesített hely lenne mint mondjuk Kelet-Németországban.

Reply Good karma+1 vote
lali64
lali64

Hát csak példának hoztam fel de a teoretikusokat javaslom nagyon.Ha találok valamit írok.
Akkor a brit egyezményt felejtsük el.(Lehetne mondjuk a németekkel akkor.).De valami olyan fókusz kéne ami a felszini hajók gyártási kapacitását legalább lecsökkenti.Tudom hogy már bent van az UBAG fókusz,de a felszini hajókat így könnyebb lenne gyártani.
Lehetne több tengerészeti cég.
A légvédelmi fókuszhoz nem sok mindent tudok hozzá tenni.
Az egész jó lenne ha már minden irányba kihúztuk az Árpád-vonalat akkor kapnánk meg.
ÚJ ÖTLET(remélem nem baj ha írok ilyeneket):
-Lehetne egy fókusz a Vitézi Rendröl ami adna nemzeti egységet vagy hadsereg tapasztalatot.
-Lehetne egy olyan fókusz amivel Albániát is szövetségessé tehetnénk az "ÚJ FRAKCIÓ" fókuszban.(Ugyanis a magyarok Hunyadi idején szimpatizáltak az albán szabadságharcosokkal akik a törökök ellen küzdöttek.)
-Ausztriát támogathatnánk Dél-Tirol követeléséről még akkor is ha nem a Monarchiát alakítjuk újra.
Lehetne egy fókusz hogy pl: Olaszoknál képeznek magyar admirálisokat és így nem 1-en lenne a tapasztalatuk hanem 2-őn.
-Harckocsi cégnek megkapnánk mondjuk a Skodát.(Ezt csak ugy felvetem mert harckocsi cég sem ártana.)
-A Hungarista ágat is ki lehetne bővíteni pl: "Budapest védelme"
nevű fókusz ilyenek.

Hát remélem tudtam valami újat mondani remélem használható.Csak a munkátokat akarom segíteni.Hajrá!! Nagyon várom az új Patch-et:))

Reply Good karma Bad karma+1 vote
runnerxeno
runnerxeno

Now I'm not sure if anyone has had the same problem but whenever I click on a parachute group and tell them to position at an airbase (this is when I'm playing as Austro-Hungarian empire) my game crashes.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

That issue was solved in one of the previous patches of the mod. I've tried paradrop orders in my version, and they seem to work fine (although, I do have changes from the 4.2 version).
If you're not using any other mods, I'm afraid I don't know what might cause it. My best advice is to wait for the next update, and hope it resolves itself.

Reply Good karma+1 vote
runnerxeno
runnerxeno

I do have some other mods enabled. I'll disable them and see if the bug persists. Otherwise amazing mod!

Reply Good karma Bad karma+1 vote
runnerxeno
runnerxeno

Hello again! I have another question. When I go the democratic path and I do the focus where you do the slovakia referendum and Czechoslovakia accepts to do the referendum nothing ever happens. Is this a bug or am I getting unlucky because I know there is a chance that nothing would happen.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

The referendum is a vote. It does not guarantee that you will get Southern Slovakia. It gives the local inhabitants a chance to decide which country they will belong to. There's a 15% chance that they vote to stay.

This is explained on the tooltip of the event, when Czechoslovakia accepts to hold the referendum.

Reply Good karma+1 vote
runnerxeno
runnerxeno

Alright. Thanks. It just seemed when I did it two times (in two seperate games) nothing happened. I must've got really unlucky and the inhabitants voted to stay.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Guest
Guest

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

lali64
lali64

Szia..nos gondolkodtam ezen a brit egyezményen.
Az lenne hogy az új frakcióba kéne betenni egy olyat hogy pl:A britek háborúznak a németekkel és az olaszokkal, javítanunk kel a kapcsolatot a Szövetségesekkel különben elsöpör minket a Tengely. (ez lenne tehát az uj hintapolitika)
És itt lehetne egy olyan hogy mivel javul a kapcsolat a britekkel..mi kapunk valami hajó projektre kutatási bónuszt vagy a doktrínákra ők meg a Kódolásra tőlünk.
Így javulnak a kapcsolatok és ebből nyilna majd egy olyan fókusz hogy háború Németországgal vagy ilyesmi és miután legyőztük a németeket lehetne egy olyan fókusz is hogy "most hogy legyőztük a németeket ideje követelni az Örvidéket" Így a problémák is meg lennének oldva az Őrvidékkel.
Nos

Reply Good karma Bad karma+1 vote
apz_ba
apz_ba

Hello!
Csak nemrég kezdtem játszani a moddal, de magával a játékkal is csak pár nappal korábban, és szerintem jól sikerült. Szóval, KÖSZI.
Vissza akartam állítani Nagy-Magyarországot, ezért Revizionizmussal kezdtem, Ausztriában választások az Őrvidék sorsáról, be is jött szépen és átadták a területet. Mondjuk a térképen nem Őrvidék vagy Burgenland a neve hanem valami kínai megnevezés, nem tudom már micsoda, de ettől még játszható.
Aztán jött Felvidék visszakövetelése Csehszlovákiától, ez is megment gond nélkül, átadták a területeket.
Majd gondoltam folytatom Erdély visszakövetelésével Romániától, de ekkor vettem észre hogy Észak-Erdély nem is Románia része, sőt egyetlen állam része se, mondhatni a senki földje. Ezért Erdély visszakövetelését nem lehet végrehajtani. (itt szintén valami kínai nevű tartományok is szerepelnek még ezen kívül "bug"-ként).
És ugyanez a helyzet Jugoszláviával is. Van ott egy senki földje, amiért nem lehet végrehajtani Délvidék, stb. visszakövetelését...

Másnak is volt/van ilyen gondja a moddal?

p.s.: Kint van az 1.5.1-es patch, Mullerr, mikorra várható a mod új verziója? /hátha már ott nem lesznek ilyen gondok ;-)/

mégegyszer köszi szépen!

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

A mod ezen verziója még nem kompatibilis a játék 1.5-ös patch-ével, ezért látsz "senki földje" területeket, meg kínai neveket.
Az 1.5.1-es patch valóban kint van már, de nekem még nem sikerült beszereznem, és nem szívesen tölteném fel az új verziót anélkül, hogy kipróbálnám azzal is. Másoktól hallottam, hogy az ő modjaik valamiért összeomlottak az 1.5.1 alatt.

SZERK: Feltöltöttem egy béte verzióját a frissítésnek. Ha neked megvan az 1.5.1, akkor kérlek töltsd le te is, és ha van időd futtass néhány tesztet rajta.

Reply Good karma+1 vote
apz_ba
apz_ba

OK. Úgy teszek

Reply Good karma Bad karma+1 vote
apz_ba
apz_ba

elmentem 1942-ig. nem vettem észre semmi gondot...

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Guest
Guest

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.

Follow Report Profile
Icon
Hearts of Iron IV
Creator
Mullerr
Contact
Send Message
Release date
Mod watch
Follow
File
Browse
Files
New
Add file
Report
Report
Share
Related Games
Hearts of Iron IV
Hearts of Iron IV Grand Strategy
Tags

Hungarian Flavor 4.2.0 has not been tagged yet.