This member has provided no bio about themself...

My Blogs

No blogs were found matching the criteria specified. We suggest you try the blog list with no filter applied, to browse all available. Join now to share your own content, we welcome creators and consumers alike and look forward to your comments.

Comments
losmi87 Creator
losmi87

Hvala brate na odlicnim savetima, probacu sve da uradim kako si mi rekao, hvala punooooo.

Reply Good karma+1 vote
Shidentora
Shidentora

Cool, brate. Uskoro postavljam Article na glavnoj strani, prenesi dalje našima, limtemo.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Shidentora
Shidentora

Da, pre spavanja obavezno jedi da ti Strelok ne skvikne (jbg, valjda je bug u pitanju, nikad nisam čuo da neko skvikne od gladi u snu).

Kod Sidora ima onaj svetlo plavi kovčeg. To je za tvoje stvari koje ne možeš da nosiš i uopšte, skladište. Kad daješ sidoru da ti opravlja oružje, stavi tamo svo oružje slično tome, da ti slučajno ne pokupi neku dobru pucaljku i iskoristi je za delove.

Na primer, pobedio si kod ATP i našo si tamo Steckin ili Pernach autom. pištolj.
UJEBOTE! (vala baš, taj je mnogo dobro oružje za početak).
Ali tvoja nova utoka je oštećena i često se zaglavi, što može da košta tvog Strloka glave.
Šta sad?
Kod Sidor(ović)a na opravku. Oružje koje oš da opravi staviš u slot za oružje i poneseš neki sličan krš (Makarov) za delove i, naravno, lovu. Ako imaš još koje takvo oružje, za svaki slučaj ga skloni u sanduk ili ispusti na pod pre nego što pitaš Sidora za pomoć, da ti ne pokupi TO oružje za delove.

Južni checkpoint.
Za sada - JOK. Čuvaju ga 2 OkT sa apsolutno ubistvenim 14 mm mitraljezima koji ubiju jednim (1) metkom, a ako kokneš nekog od vojnika odatle, doleže heliš sa raketama i pretvori te u mešano meso, a ako budeš pametan i skloniš se od njegovih raketa, eto ti 10tak Specnaz momaka naoružanih do zuba da te pitaju za junačko zdravlje.
Zato ZJB za sad.

Kasnije, kad budeš imao snajper, mitralkez, mnogo bombi, AK ili drugu AP sa podcevnim bacačem granata, izvoli pa ih raznesi na atome, ali sad, sa nekim pištoljima i sačmarama - jok, bre.

To je to.
Sutra je radni dan.
Ćao.
Shi.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Shidentora
Shidentora

Ćao, Shi ovde.
Par saveta za Stalker NS, može?

Na početku lovi artefakte quirk (strpaj ih u artefact container da te ne ozrače, radijacija ubija) i menjaj ih kod Sidora za vodku, a tu vodku menjaj kod maj. Kuznyetsova (kod mosta u Kordonu ) za puške i municiju: AK 47 za Bloodsuckere i jake neprijatelje, a Abakan za slabije klošare ko što su banditi.- NE pucaj na Kuznjecova i njegove, on je važan lik u modu.

Oš dobar oklop?
Uzmi 20-30 šufla vodke i idi u Agroprom. Idi u južni kraj mape iza brežuljka (pazi na veprove, za njih imaj spreman AK47). Tamo kod stuba od dalekovoda videćeš usamljenog vojnika koji samo stoji tamo preko dana i nikud ne ide. NE pucaj ana njega. To je trgovac i daće ti SKAT9 za vodku. SKAT9 nije loš i najbolji je oklop na početku.

Lova se u NS zaradjuje:
- Prodajom delova tela mutanata i artefakata koji ti ne trebaju (a biće ih na tone, samo polako (prvo Sidoru koji plaća najviše, a onda kada bude moguće Saharovu u Jantaru, koji plaća još više).
- Prodajom stvari koje si skinuo sa ubijenmih/pronadjenih R.I.P.-era, a koje ti ne trebaju. Prosto pokupiš i prodaš. Pazi da ne prodaš nešto što ti treba (automatki štoljpi Stechkin i Pernach, pumparice i slične dobre stvari.

SAČMARA. Trebaće ti sigurno. Sidor menja Saiga 12 poluautomatsku za neke artifakte, ne znam tačno koje.

Blowout: pazi, ubija. Prepoznaćeš ga kad se nebo zacrveni i čuješ zlokobno zujanje. Najbolje mesto za skrivanje ti je bilo šta što ima krov, ili tunel ili teretni deo nekog kamiona. U kamionu si najbezbedniji. Niko/ništa ti ništa ne može, tu možeš i da spustiš ranac i napuniš ga stvarima da ti se nadje, itd.

Kako da prepoznaš kad će sledeći blowout?
Prosto: kad se završi (više nema mraka na ekranu, likovi se vraćaju na mesta, itd), a ti save game, pogledaj koliko je sati (na mapi ili u inventaru), pojedi nekoliko konzervi/kobaja, 2x klikni na vreću za spavanje (kupi kod Sidora posle prvog fajta kod ATP), odaberi "spavaj 5 sati" i ako te ne probudi sledeći blowout, znaš da imaš toliko vremena. Vidi kolko je sati, učitaj prethodno snimljenu poziciju i vozi.

Noć - je za spavanje, bar u početku. Noću izgmižu najopasnija čudovišta i ima ih mnogo, a ti bez NV ne vidiš ništa. Lampa? Da, sa njom vidiš nešto - ali i NEŠTO vidi TEBE:). Zato se pridruži ostalima u kampu i hrkanje do jutra.

OK, toliko za sad.
Ćao.
Shi

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.

Level
Avatar
Avatar
Last Online
Country
Serbia 🇷🇸
Friends
Become friends
Member watch
Follow
Statistics
Rank
11,504 of 695,623
Visitors
272 (1 today)
Time Online
2 days
Activity Points
307
Watchers
1 member
Comments
130
Site visits
867
Contact
Contact
Send Message
Friends
Shidentora
Shidentora Online