Description

Version 2.7.3, for more information, check the file description.

Preview
Hungarian Flavor 2.7.3
Comments
bazsik
bazsik

Szia!

Újításként esetleg a kisantantot még meg lehetne próbálni megcsinálni, szerintem hűen tükrözné a kor viszonyait.

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Mullerr Author
Mullerr

Mire gondolsz pontosan? Magyarország sosem volt része a kisantantnak (sőt, a szövetség egyik célja a magyar revíziós törekvések megakadályozása volt).
Ha arra gondolsz, hogy valamiféle összefogásra sarkallná őket a magyar terjeszkedés, az nem rossz ötlet, de ha normális keretek között akarnám megoldani a szövetségüket, ahhoz bele kéne nyúlnom a fókuszaikba, az pedig már túlmutat a mod keretein.
Egyébként 1936-ra már elég gyenge volt a kisantant. a 3-ból 2 tagállam kezdett német befolyás alá kerülni, és nem sikerült teljesen elszigetelniük Magyarországot sem.

Reply Good karma+3 votes
bazsik
bazsik

Pontosan arra gondoltam, hogy a ,,reassert old claims'' fókusz elindít egy eventet amiben lehetőség nyílik a kisantant létrehozására, mint például a ,,Danubian Coalitionben''.

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Mullerr Author
Mullerr

Gondolom úgy érted, hogy amikor befejezte a fókuszt Magyarország (vagy Ausztria-Magyarország), akkor kapjanak a környező országok lehetőséget az összefogásra. Nem rossz elképzelés, és abszolút megvalósítható (bár valószínűleg inkompatibilissé tenné a modot minden olyan moddal, ami a szóbanforgó országoknak ad új focus tree-t). Nem tudom megígérni, hogy a következő verzióba bekerül, de előbb utóbb sort kerítek rá.

Reply Good karma+2 votes
bazsik
bazsik

Esetleg még Albániával szövetséget lehetne kötni, Montenegró átadásával

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Mullerr Author
Mullerr

Ez sem rossz ötlet, bár valószínűleg Olaszországnak nem tetszene a dolog. Felírom a listára ezt is.

Reply Good karma+1 vote
atazs
atazs

Nemtudom hogy erről hallotál e:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Lloyd_Repülőgép-_és_Motorgyár

Ennek az újjáépítését belehetne rakni focus-ba. Esetleg használni is lehetne valamelyik repülőgépgyár ötletként is pl heavy aircraft factory-nak.

Ittvan még ez is:
hu.wikipedia.org/wiki/Rádiólokátor#Az_els.C5.91_lok.C3.A1torok_Magyarorsz.C3.A1gon

Ezt is belehetne rakni radarállomások építése focusként valahova a military intelligence focus alá.

Meg még annyi hogy a Liszt Ferenc repülőteret átkéne nevezni Ferihegyre mivel az volt eredetileg a neve (háború alatt is) Liszt Ferenc Repülőtérre csak most pár éve lett átnevezve. A Ganz Villamossági Gyárnak pedig ezt a logo-t lehetne berakni: Ganzdata.hu

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

Hálás köszönet a visszajelzésért!
Mindenképp megfontolom amiket javasoltál, de sajnos azt már nem tudom biztosra mondani, hogy a következő verzióba bakerülnek, mert már így is túl hosszú az újítások listája. Előbb utóbb sort kerítek rájuk, megígérem.

Reply Good karma+1 vote
Guest
Guest

Fiuméra kaphatna Magyarország Core-t.
Illetve lehetne egy olyan döntés Jugoszlávia felosztásakor hogy Szlovénia Fiuméért. Mert én szívesen elcserélném Szlovéniát Fiuméra, de Zárára már nem.

Reply Good karma Bad karma0 votes
Mullerr Author
Mullerr

Legjobb tudomásom szerint amiket kérsz, már benne vannak a modban. Biztos, hogy a legfrissebb verziód van meg?

Reply Good karma+1 vote
bazsik
bazsik

Nem tudom megoldható-e, de más modban már láttam ilyet, hogy egy eventtel egy új oob jön létre, ezáltal új csapatok kerülnek a játékoshoz. Ez alapján esetleg egy 2. hadsereg és egy gyorshadtest eventet meg tudnál-e csinálni?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
bazsik
bazsik

Esetleg Kárpát-csoport is szóba jöhet.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Mullerr Author
Mullerr

Megoldhatónak megoldható, de nem tudom mennyire indokolt. Most olyan gépről írok, ahol nincs telepítve a HOI4, szóval nem tudom ellenőrizni, hogy az alapjátékban milyen súlyosak az ilyen eventek (azt hiszem a szovjetek valamikor kapnak eventből oob-t). Valami olyasmire szívesebben hajlanék, hogy fókuszo(ko)n keresztül fel lehessen állítani ezeket a seregeket.
Mindenesetre ha hazaértem, átnézem a játék fájljait, és megnézem mennyire passzolna egy ilyen event a játékba balance szempontból.

Reply Good karma+1 vote
bazsik
bazsik

Természetesen a fókusz is teljesen megfelelő de, mivel (ha jól tudom) az egységek amikből létrehozták őket egyébként is megvoltak, 35 napos fókuszidő indokoltnak tűnhet.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.

Tags

Hungarian Flavor 2.7.3 has not been tagged yet.