Lost Alpha is a new episode of the S.T.A.L.K.E.R. series made by dezowave group for free!

"the original you always wanted brought to life"
Mod of the Year 2014 I Player's Choice
Add file Report Lost Alpha Developer's Cut v1.4002 Small Patch
Filename
S.T.A.L.K.E.R_LostAlpha_DC_1.4002_small_dezowave.zip
Category
Patch
Uploader
dezodor
Added
Size
26.82mb (28,117,987 bytes)
Downloads
6,097 (4 today)
MD5 Hash
c3febd57310bea01661a398d2ec0e86a
Embed Button
Embed Widget
Description

Lost Alpha Developer's Cut v1.4002 small patch for those, who already own 1.4000!

Preview
Lost Alpha Developer's Cut v1.4002 Small Patch
Comments  (0 - 50 of 149)
voivod666
voivod666

Which fixes won't take effect if you don't start a new game (as in description above)?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
JtLB
JtLB

Seconded, would be very good to know. I'd rather know if they're big enough for it to be worth starting from the beginning, considering I'm at Dark Valley.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
phobos2077
phobos2077

My guess it depends on how far you progressed in the game. As far as I know all changes to NPC equipment and starting position of objects are only take effect the moment you start new game. Also if you already visited some location than it is likely those changes might not be reflected in your game.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
M0S1N
M0S1N

Thanks for small patch!

Reply Good karma Bad karma+3 votes
Krokx
Krokx

What if I installed 1.4000 and then the first released 1.4001 which later disppeared. I still can install this small patch?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
dezodor Author
dezodor

No, you will need the big one in this case. And if you dont want to recalibrate the game, make a backup of your user.ltx and put it back once the new patch is sinstalled.

Reply Good karma+1 vote
voivod666
voivod666

what is keep textures in ram? should it be activated?

Reply Good karma Bad karma+2 votes
williamhfartz
williamhfartz

I seemed to get better frames with it. gtx1060/amd1400

Reply Good karma Bad karma+1 vote
dezodor Author
dezodor

Since this new installer removed the old user.ltx, you will need to calibrate the hdr and tonemap settings once more. We will write a guide how to, but there is no good setting, thats why we havent included any, since it will look different on each monitor. You will need to open console, and type:

r2_tonemap_lowlum x.x and r2_toneamp_middlegray x.x (any value which is higher than the default ones in case of lowlum, and any value which is lower than the default in case of middlegray) and play with the values until you are satisfied. This needs to be set only once.

Also: make sure the "r2_allow_r1_lights" set to "on" in your new user.ltx after you installed this new patch!

Reply Good karma+1 vote
◆DaimeneX◆
◆DaimeneX◆

If you ask me the only thing that stands out in this patch is overbright in menus on Full Dynamic Lightning DX11 (and probably other FDL settins). And the lightning settings are perfect. Sids bunker had this mood with the lighting effects and outside is lit enough for me.

Also I have a question. Do Sun Rays (Or God Rays) appear only on high settings?

Reply Good karma Bad karma+3 votes
dezodor Author
dezodor

On dx11, yes. Thats a basic bug in CoP engine, and we suffer the same. Hopefully we will find cure in one of the later patches.

see origi cop:

Dx10-dx10.1 does not suffer this issue.

Reply Good karma+1 vote
Ringelfinch
Ringelfinch

I dont have any Sunrays at all , is there any command in the console wich i can use to force the engine to show Sunrays ?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
lowenz
lowenz

I confirm UI/HUD/menus overbight in DX10 and DX11 mode.
No problem in DX9 mode.

It has nothing to do with the tonemapping settings, it seems a renderer bug.

Reply Good karma Bad karma+4 votes
vengeance19
vengeance19

Getting the same here: it looks fine on DX9, but too bright on DX10. But my indoor areas do seem really really dark now. Didnt have any of these issues on 1.4000

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Minicarl
Minicarl

hi thanks for fixes but something bad is in water rendering...it flashes i have an r9 270x gpu...and leg animation is also disabled

Reply Good karma Bad karma+2 votes
dezodor Author
dezodor

we never had leg animations, it was just a test in the very first la release, which could only remain in user.ltx because it wasnt wiped with the later patches, until now.

flashing water rendering? no idea. will check, but we don't have amd card in team, so it will be hard to test.

Reply Good karma+2 votes
Minicarl
Minicarl

Hi it was in DC relase,also in the first relase it caused bug with mouses but that is minor related...the other one with water is bad and i was experiecing overbright sun but turning down hdr coeficient corrected it thanks guys for the hard work its really the dream game :)

Reply Good karma Bad karma+1 vote
pidalin
pidalin

Yes, water is blinking, I have AMD card. It's funny, you making game and not testing it on AMD card. :-)

Reply Good karma Bad karma+1 vote
dezodor Author
dezodor

As I said, the legs were tests in 1.3000 (the very first la release). They were disabled in later patches, but since you reinstalled the whole game starting with LA 1.3000 then installed DC, that did not wipe out the user.ltx created by the 1st game, thus you saw it in DC.

Reply Good karma+1 vote
Laithbhertaigh
Laithbhertaigh

If I can see my legs, should I remove the user.ltx?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
dezodor Author
dezodor

if you see your legs, then you dont have the latest patch installed :D because that cleans your user.ltx and you need to recalibrate a lot of stuff from scratch.

Reply Good karma+1 vote
Laithbhertaigh
Laithbhertaigh

Fatal error when trying to load into Rostok/Great Metal Factory. Loading screen gets to "synchronizing game resources" then crashes. Here's the log.
FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CModelPool::Instance_Load
[error]File : ..\xrRender\ModelPool.cpp
[error]Line : 117
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't find model file 'physics\sign\bar_sign_right.ogf'.

So it's something to do with some physics object.

Reply Good karma Bad karma0 votes
dezodor Author
dezodor

You dont have the game installed properly. As for a missing object which was added in 2014 it clearly tells you still dont have the latest big patch installed. You might've installed the small patch only, which wont fix your problem, as you previously installed a recalled update.

Reply Good karma+1 vote
Laithbhertaigh
Laithbhertaigh

I originally had patched from 1.3000 to 1.3003, then to the DC 1.4000, to 1.4001, to this 1.4002. I will install the 1.4002 big patch and report back. If that fails I'll doa full reinstall. Thanks for help!

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Bochenski
Bochenski

Can't load my 1.400 save in 100 Rads Bar. It crash every time, even trying older saves. Always with the same error.

Expression : !save_guid || (*save_guid == header().guid())
Function : CALifeSpawnRegistry::load
File : alife_spawn_registry.cpp
Line : 126
Description : Saved game doesn't correspond to the spawn : DELETE SAVED GAME!

My spec:
i5 2320
gt 640
8gb RAM
windows 10

Reply Good karma Bad karma0 votes
◆DaimeneX◆
◆DaimeneX◆

It was said from what I remember that 1.4000 saves wont work with 1.4002 and that new game is required.

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Laithbhertaigh
Laithbhertaigh

My save works fine so far from 1.4001, I travel from agroprom through garbage, but at rostok check point I only got a crash because of a missing physics object.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
GTVolk
GTVolk

Hi, dezodor. I've get issue blocked my game progress. On version 1.4000 I took Sidorovich quest for blockpost documents. And I am failed it. Then I've returned and clicked on quest again, but it is not appeared in my quests list in PDA. So, I've killed all soldiers and finally get Documents Briefcase, but cannot give it to Sidorovich. No such dialog line and no quest in PDA. Only dynamic quests. And i cannot drop briefcase becase it is quest item and it weight around 5 kg! I thought version 1.4002 will fix that, but no! Please help! Can i workaround this without starting new game?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
default_username-
default_username-

when i try to play on dx9 or dx10 and above, everything is black :(

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Guest
Guest

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

Dividexxz
Dividexxz

I start the game and pops up an error saying SOUND: OpenAL failed to create device
I just recently downloaded the new update for lost alpha DC wich is 1.4002 the small patch and I had been running into issues with 1.4000 DC it crashed when I talked to Sidrovich about I just saved Nimble and hes in good health and all and then it crashes
help plz :this was copied and pasted here from my steam discussion:

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Laithbhertaigh
Laithbhertaigh

Switch to generic audio drivers in audio settings! O reinstall and double check that you install the OpenAL drivers at the end of the LA installation.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Laithbhertaigh
Laithbhertaigh

****. I have no idea my friend. All I could suggest is a full resintall and make sure to install the OpenAL drivers... unless you already done that in the first place, then maybe the devs will have an idea

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Dividexxz
Dividexxz

I have installed the OpenAL drivers but it doesn't work I'm thinking about reinstalling everything I ****** up something I'm sure of it thanks for the help friend!

Reply Good karma Bad karma+1 vote
dezodor Author
dezodor

You should install the game properly, and since you dont have the openal driver installed which la 1.3000 offers in the end of installation process, no wonder it wont work.

Reply Good karma+1 vote
Dividexxz
Dividexxz

I already did have it installed during the installation of 1.3000 I was asked to install openal 4 times during setups

Reply Good karma Bad karma+3 votes
Guest
Guest

This comment is currently awaiting admin approval, join now to view.

madpavel
madpavel

So to add to my previous post "Guest". I completely uninstalled the game and OpenAL. After a new install
ver. 1.3000 - the game will launch
ver. 1.3003 - the game will launch
ver. 1.4000 - the will not launch, error "SOUND: OpenAL: Failed to create device."
ver. 1.4002 - the will not launch, error "SOUND: OpenAL: Failed to create device."

Reply Good karma Bad karma+3 votes
avrion
avrion

I found this in another thread, and it works for me, credit goes to user x-men2:

1. Go to Kcat.strangesoft.net
2. Download the Binaries zip from the downloads sections
3. Unzip it somewhere and go to the "bin" folder
4. Go to the Win32 folder, make a copy of the .dll inside and rename that copy to OpenAL32.dll (if you dont see the .dll at the end just rename it to OpenAL32)
5. Do the same as 4. for the .dll inside the Win64 folder.
6. Locate the OpenAL32.dll in "c:/windows/system32" and "C:/windows/syswow64" and your "stalker/bins" folder and make a backup/rename.
7. Copy the new Win32 .dll to "c:/windows/system32" and your "stalker/bins" folder and overwrite
8. Copy the new Win64 .dll to "C:/windows/syswow64" and overwrite

the game now starts for me, but it does crash sometimes, not sure if its cause of the audio or not ...

Reply Good karma Bad karma+3 votes
Shii
Shii

thank you avrion. also dez, can't expect that everyone is just ******* up the really easy installation. no offense.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
DarkCallisto
DarkCallisto

Thank You for youre Advise.
It works pretty well

Reply Good karma Bad karma+1 vote
dominikrybar
dominikrybar

Hi when i am running around in cordon i get a lot of lag spikes from 70 fps to 2O-30fps, 30-20fps, 20-30fps i found this in my xray username log
RENDER [Warning]: Too many occlusion queries were issued(>1536)!!!
RENDER [Warning]: Too many occlusion queries were issued(>1536)!!!
RENDER [Warning]: Too many occlusion queries were issued(>1536)!!!
RENDER [Warning]: Too many occlusion queries were issued(>1536)!!!
RENDER [Warning]: Too many occlusion queries were issued(>1536)!!!
RENDER [Warning]: Too many occlusion queries were issued(>1536)!!!
RENDER [Warning]: Too many occlusion queries were issued(>1536)!!!
RENDER [Warning]: Too many occlusion queries were issued(>1536)!!!

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Kuarinofu
Kuarinofu

I have 1.4001 installed, should I install this one?
And is this one going to fix white horizontal lines here and there?

Reply Good karma Bad karma+1 vote
milosv
milosv

I have 1.4001 installed as well, unless you want to start a new game don't install it, it says so in the readme of the patch. White horizontal lines disappeared for me on DX11 with sun shadows off, and it gave me a massive performance boost, try it out.

Reply Good karma Bad karma+2 votes
Kuarinofu
Kuarinofu

Thanks

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Laithbhertaigh
Laithbhertaigh

In a comment on the big patch version dev said you could still use the saves, but as with every patch it is reccomended to start a new anyway. I've been playing with no issues with my 1.4000 save so far.

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Kuarinofu
Kuarinofu

It's funny but after I disabled sun shadows my game became completely black, like if Strelock suddenly became a blind man

Reply Good karma Bad karma+1 vote
milosv
milosv

¯\_(ツ)_/¯

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Lui-Puttony
Lui-Puttony

Still can't play I get Dx errors 90% of the time, can't leave the rookie village.

FATAL ERROR

[error]Expression : The application has made an erroneous API call that it had enough information to avoid. This error is intended to denote that the application should be altered to avoid the error. Use of the debug version of the DXGI.DLL will provide run-time debug output with further information.
[error]Function : CHW::UpdateViews
[error]File : ..\xrRenderDX10\dx10HW.cpp
[error]Line : 614
[error]Description : R

stack trace:

0023:6D0741A1 xrCore.dll, xrDebug::error()
0023:6C295165 xrRender_R4.dll, SupportsDX11Rendering()
0023:00145BA2 XR_3DA.exe, CRenderDevice::Reset()
0023:0014549F XR_3DA.exe, CRenderDevice::Begin()
0023:00144F01 XR_3DA.exe, CRenderDevice::on_idle()
0023:0014488A XR_3DA.exe, CRenderDevice::message_loop()
0023:001453FE XR_3DA.exe, CRenderDevice::Run()
0023:00112261 XR_3DA.exe, CApplication::CApplication()

Reply Good karma Bad karma+3 votes
KeronPL
KeronPL

I have the same problem as you i can't leave sidor bunker

Reply Good karma Bad karma+2 votes
avrion
avrion

same error, crashes after like 2 minutes in the rookie village

Reply Good karma Bad karma+1 vote
Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.

Follow Report Profile
Icon
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
Developer
dez0wave
Contact
Send Message
Homepage
Dezowave.com
Release date
Mod watch
Follow
File
Browse
Files
New
Add file
Report
Report
Share
Related Games
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl First Person Shooter
Related Groups
dez0wave
dez0wave Developer & Publisher