This group is for all Serbian members on ModDB. / Ova grupa je za sve srpske članove na ModDB-u.

  • View media
  • View media
  • View media
  • View media
  • View media
  • View media
Media RSS Feed Report media Russia Today - Кратак снимак војне параде
Post a Comment
click to sign in

You are not logged in, your comment will be anonymous unless you join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) which we encourage all contributors to do.

2000 characters limit; HTML formatting and smileys are not supported - text only

Description

Поводом 70 година од ослобођења Београда, од стране Црвене Армије и Народноослободилачке Војске Југославије, и 100 година од почетка Првог светског рата, у Београду је одржана војна парада, прва после 29 година. Ово је уједно и прва војна парада одржана у Републици Србији (претходна је одржана 1985. године у тадашњој СФРЈ). Паради је присуствовао председник Руске Федерације Владимир Путин, државни врх (нормално), као и многи званичници и војни аташеи са Запада. Занимљиво је да се позиву нису одазвали амерички и британски амбасадори (који су посету померили за 19. октобар), као ни званичници Црне Горе.

На страну све, војна парада је била невероватан доживљај. Иако је време било лоше, могу вам рећи да су временске прилике биле отприлике као и политичка ситуација. Пола неба је било ведро, док је друга половина била прекривена густим црним облацима. Појавила се дуга, а када је отпочела парада, почела је падати и киша. Међутим, ништа није могло спречити више од 100.000 Београђана да се радују одржавању овог јединственог и непоновљивог (ја се ипак надам да ће бити и следећег пута) догађаја у Србији.

Уживајте и нека је свима срећан дан ослобођења Београда (20. октобар)! ЖИВЕЛА СРБИЈА !!!

Извор: Youtube.com

Video Details
Type
Promotional
Date
Oct 17th, 2014
Views
16 (1 today)
Length
01:49
Filename
First_military_parade_in_decades_Serbia_marks_70yrs_since_Soviets_liberated_it_from_Nazis.mpg
Options
URL
Embed
Share
Report Abuse
Report media
Add Media
Members only