Joko Widodo

Jusuf Kalla

2014 - 2019

[[WIP]]

Group for fellow ModDB users from Indonesia, the great conqueror of Southeast Asia. Join us if you feel you're Indonesian enough (no matter what your nationality is). We do love Indonesia!

Indonesia, officially the Republic of Indonesia (Indonesian: Republik Indonesia), is a sovereign state in Southeast Asia and Oceania. Indonesia is an archipelago comprising 13,466 islands. It encompasses 33 provinces and 1 Special Administrative Region (for being governed by a pre-colonial monarchy) with over 238 million people, making it the world's fourth most populous country. Indonesia's republic form of government comprises an elected legislature and president. The nation's capital city is Jakarta. The country shares land borders with Papua New Guinea, East Timor, and Malaysia. Other neighboring countries include Singapore, the Philippines, Australia, Palau, and the Indian territory of the Andaman and Nicobar Islands. Indonesia is a founding member of ASEAN and a member of the G-20 major economies. The Indonesian economy is the world's 16th largest by nominal GDP. (Wikipedia)

[[more tl;dr descriptions]]

Image RSS Feed Latest Screens
Indonesia and Nigeria are "drug-dealing" indonesiaball indonesiaball
Articles RSS Feed Latest Articles
Tidal Wars Update - The Rising Sun (April Fools)
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update - The Rising Sun (April Fools)

Apr 1, 2014 Tidal Wars News 14 comments

The Chinese taking control the South East Asia. The Japanese are surely not taking this lightly. Within days after the Chinese departed to Philippines...

The Last Battlefields Update #4 The Secret Factory
C&C Generals: Zero Hour

The Last Battlefields Update #4 The Secret Factory

Mar 22, 2014 C&C Generals : The Last Battlefields Mod News 2 comments

We will see this updates from the perspectives of Dr.Sayeed,one of GLA Engineer who will explain to us about the updates.

Tidal Wars Update #6 - Prelude to Zero Hour
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update #6 - Prelude to Zero Hour

Mar 21, 2014 Tidal Wars News 2 comments

After finding clues about a GLA splinter cell hiding in the Philippines, and evident lack of resolve from the local garrisons of the United States, the...

Tidal Wars Update #5 - Subterfuge
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update #5 - Subterfuge

Dec 4, 2013 Tidal Wars News 1 comment

After their success at selling their invention to the Americans, The Evans Corporation makes a secret deal with China to provide them with their own SCVs...

The Last Battlefields  #3 Monday Big Updates 2
C&C Generals: Zero Hour

The Last Battlefields #3 Monday Big Updates 2

Oct 13, 2013 C&C Generals : The Last Battlefields Mod News 2 comments

The Last Battlefields Mod will be updated every weeks on Monday, which named "Monday Big Updates".This is the second updates :)

Media RSS Feed Latest Video
Post comment Comments  (10 - 20 of 582)
Shadow_Micha
Shadow_Micha Jul 15 2014, 1:32pm says:

Tambahan dari komen dibawah:

RTS yg bikin puyeng itu mekanismenya bro. Apalagi kalo bikinnya dari awal bgt. Mulai bikin enginenya (basis programnya apa yg mau dipake). Makanya programernya rata2 harus jago.

Udah gitu gak bisa sendiri programernya kalo menurut ane. Kan nanganin logika program dan algoritmanya di dalem game itu. Gak boleh ada kesalahan sedikit pun, 1 kesalahan aja dianggap bug.

Kalo bener2 dari awal (from scratch) bisa makan waktu yang lama, gak cuma 5-6 bulan. Mungkin bisa 1 tahun lebih. Agak ringan mungkin kalo buatnya dari para ENGINE yg udah ada.

Sekedar pengalaman, kawan2 kuliah ane dulu dijogja pernah ngerjain game FPS dari awal program (bikin engine sendiri dari C#), itu aja sampe dikerjain ama 4 orang. Masuk fase beta enginenya jadi gak lanjut dikarenakan waktu itu akhirnya mrk mikir agak surem masa depannya so di cancel.

+1 vote     reply to comment
n5p29
n5p29 Jul 16 2014, 1:29am replied:

ini ada tips dari developer lokal: "Make a game, not an engine."
karena emang hampir mustahil bikin engine sendiri karena skala project-nya terlalu besar. makanya kita meski bikin game hampir pasti pake engine buatan orang.

trus karena engine2 (yang 3D) yg populer itu kebanyakan engine FPS (source, unity, unreal), makanya banyak banget game2 berbasis first-person yg dibuat. meski sebenernya ada yg udah bikin game RTS dari engine gitu, tapi jarang banget.

tambah lagi, emang bener genre RTS ngga gitu populer. terakhir kali RTS coba inovasi biar lebih "diterima", ujung2nya berubah jadi MOBA (kyk dota).

+2 votes     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Jul 16 2014, 1:53pm replied:

Iya, banyak bgt tuh varian yg mirip dota. Walau race/map/controlnya beda, tapi sistem ama gameplay sama plek. Gak jauh2 ... dan lagipula sebagian tuh game ada yg pake cash item utk beli char pula (facepalm).

So intinya, kalo ente buat studio gamenya. Fokus cari programmernya dulu aja, soal nyeni2-nya (3d/design/concept/map dll) itu bisa nyusul. Rata2 studio yg pernah ane join, programernya selalu ada duluan. Entah itu main programer ato bahkan leadernya sendiri. Karena programer punya posisi tawar yg tinggi ketimbang yg laen.

Kalo mo inovasi biar sedikit gak mainstream, kayaknya rata2 yg pernah ane liat, itu RTS di mix ke genre lain. RPG menurut ane pilihan logis yg bnyk diterima.

+1 vote     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Jul 16 2014, 2:00pm replied:

And sekedar tambahan lagi.

Pake engine2 yg terkenal yg ente sebut diatas itu sebenarnya gratis. Cuma kalo game ente dikomersialkan a.k.a dijual resmi, ente kudu bayar royalti kedevelopernya sekian persen dr hasil penjualan per-game. Ane yakin masbro2 disini sudah tau kalo akan hal ini.

+2 votes     reply to comment
Dark_Assassins
Dark_Assassins Jul 15 2014, 1:39pm replied:

Oh bgitu.... Ribet juga ya.... ... .........

+1 vote     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Jul 15 2014, 1:40pm replied:

Perlu dicatat dan diingat, buat game berbeda sama nge-mod game.

+1 vote     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Jul 14 2014, 4:58pm says:

Btw, makasih para kisanak yg hadir di dunia persilatan group ini ngeramein lg groupnya KAH KAH KAH!!!

+1 vote     reply to comment
Dark_Assassins
Dark_Assassins Jul 14 2014, 10:21pm replied:

Okeh keh keh keh.........

+1 vote     reply to comment
n5p29
n5p29 Jul 15 2014, 9:09am replied:

itu INheritage bukan RPG tapi bullet hell STG (shoot'em up) macem touhou/gradius.

klo game RTS buatan indo gw ngga pernah denger, makanya gw bikin mod. gw mau bikin full game ngga ada publikasi, dana, sama tim buat bantu gw. klo gw di kickstart mungkin gw bakal bener niat bikin ini mod jadi indie game: Moddb.com :P

+1 vote     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Jul 15 2014, 1:21pm replied:

Kalo RTS mungkin lum ada kayaknya.

+1 vote     reply to comment
Post a Comment
click to sign in

You are not logged in, your comment will be anonymous unless you join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) which we encourage all contributors to do.

2000 characters limit; HTML formatting and smileys are not supported - text only

Established
Apr 15, 2010
Privacy
Public
Subscription
Open to all members
Homepage
Indonesia.go.id
Contact
Send Message
Email
Members Only
Membership
Join this group
Group Watch
Track this group
Share
Embed Buttons

Promote Indonesia ModDB Community on your homepage or blog by selecting a button and using the HTML code provided (more).

Indonesia ModDB Community
Indonesia ModDB Community
Statistics
Members
118
Rank
11 of 15,611
Watchers
28 members
Files
1
News
34