Joko Widodo

Jusuf Kalla

2014 - 2019

[[WIP]]

Group for fellow ModDB users from Indonesia, the great conqueror of Southeast Asia. Join us if you feel you're Indonesian enough (no matter what your nationality is). We do love Indonesia!

Indonesia, officially the Republic of Indonesia (Indonesian: Republik Indonesia), is a sovereign state in Southeast Asia and Oceania. Indonesia is an archipelago comprising 13,466 islands. It encompasses 33 provinces and 1 Special Administrative Region (for being governed by a pre-colonial monarchy) with over 238 million people, making it the world's fourth most populous country. Indonesia's republic form of government comprises an elected legislature and president. The nation's capital city is Jakarta. The country shares land borders with Papua New Guinea, East Timor, and Malaysia. Other neighboring countries include Singapore, the Philippines, Australia, Palau, and the Indian territory of the Andaman and Nicobar Islands. Indonesia is a founding member of ASEAN and a member of the G-20 major economies. The Indonesian economy is the world's 16th largest by nominal GDP. (Wikipedia)

[[more tl;dr descriptions]]

Image RSS Feed Latest Screens
Gimbot Indonesian Police TV today
Articles RSS Feed Latest Articles
Tidal Wars Update - The Rising Sun (April Fools)
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update - The Rising Sun (April Fools)

Apr 1, 2014 Tidal Wars News 14 comments

The Chinese taking control the South East Asia. The Japanese are surely not taking this lightly. Within days after the Chinese departed to Philippines...

The Last Battlefields Update #4 The Secret Factory
C&C Generals: Zero Hour

The Last Battlefields Update #4 The Secret Factory

Mar 22, 2014 C&C Generals : The Last Battlefields Mod News 2 comments

We will see this updates from the perspectives of Dr.Sayeed,one of GLA Engineer who will explain to us about the updates.

Tidal Wars Update #6 - Prelude to Zero Hour
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update #6 - Prelude to Zero Hour

Mar 21, 2014 Tidal Wars News 2 comments

After finding clues about a GLA splinter cell hiding in the Philippines, and evident lack of resolve from the local garrisons of the United States, the...

Tidal Wars Update #5 - Subterfuge
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update #5 - Subterfuge

Dec 4, 2013 Tidal Wars News 1 comment

After their success at selling their invention to the Americans, The Evans Corporation makes a secret deal with China to provide them with their own SCVs...

The Last Battlefields  #3 Monday Big Updates 2
C&C Generals: Zero Hour

The Last Battlefields #3 Monday Big Updates 2

Oct 13, 2013 C&C Generals : The Last Battlefields Mod News 2 comments

The Last Battlefields Mod will be updated every weeks on Monday, which named "Monday Big Updates".This is the second updates :)

Media RSS Feed Latest Video
Post comment Comments  (10 - 20 of 639)
n5p29
n5p29 Oct 8 2014, 12:07pm says:

@tantavanhouven:
hmm, some tips from "experienced" one:

dari yg gw baca di website agan, masih ngga gitu jelas rancangannya. selain "C&C-like RTS" sama "hi-quality graphics" ngga disebutin apa lagi detailnya (masih terlalu umum). kyk setting ceritanya gimana, genrenya apa (scifi atau realism), ini game platform apa (PC atau mobile), faction apa aja yg bisa dimaenin, trus keunikan dari game yang didevelop apa aja. mungkin bisa ditambah yg kyk gitu, jadi orang lebih kebayang game kamu kyk apa klo udah rilis.

masalah engine, klo emang mau develop game utuh, jangan SAGE. soalnya ini engine mentok2 cuma buat di-mod. EA ngga keluarin source code SAGE buat umum. mending pake engine macem Unity atau Unreal. ud ada orang yg bikin template/add-on buat bikin game RTS di engine ini, tinggal diubah sesuai kebutuhan. (bikin RTS dari nol tuh repot dan susahnya setengah mati)

+1 vote     reply to comment
n5p29
n5p29 Oct 8 2014, 12:07pm replied:

about team, anggota sebanyak itu kira2 udah jelas pembagian kerjanya? apalagi tinggalnya jauh2an, mungkin bakal banyak kendala nantinya. trus klo masih awal2, yg paling penting programmer sama designer dulu. ngerekrut mapper/scripter/tester ngga ada gunanya klo gamenya sendiri blom ada fondasi dasarnya yg playable. ud gitu perlu diperhatiin juga tim kamu kerja sukarela karena hobi buat ngisi waktu luang atau malah beneran dibayar. treatment-nya bakal beda.

mungkin segini dulu, yg bikin orang gagal develop itu kebanyakan karena ngga ada perencanaan yg matang. akhirnya ngerjain juntrungannya ngga jelas trus minat ilang.
tp apapun yg lu mau bikin, good luck & tetap semangat! :)

+1 vote     reply to comment
tantavanhouven
tantavanhouven Oct 5 2014, 9:27am says:

"the ones who commands the past, conquers the future
the ones who conquers the past, cammands the future"
-Kane (C&C3;)

+1 vote     reply to comment
tantavanhouven
tantavanhouven Oct 5 2014, 9:17am says:

yang mau buat game email ke tantavanhouven@gmail.com
game similiar kayak generals zh
yang mau ngusulin judul email ke (yang diatas)
yang mau nyumbangin game engine kirim linknya ke email yang diatas
anak-anak smp dua kelas (semuanya ahli programmer) ikut(knp gua bahas??)
ayo waktu terbatas sampe akhir november 2014

+1 vote     reply to comment
tantavanhouven
tantavanhouven Oct 5 2014, 9:22am replied:

+ yang mau menyumbangkan ide kepada developers
+ yang mau jadi mission scripter
+ yang mau jadi map maker
email ke tantavanhouven@gmail.com

+1 vote     reply to comment
tantavanhouven
tantavanhouven Oct 8 2014, 9:10am replied:

Domisili : Palembang, Jakarta, Makassar

+1 vote     reply to comment
tantavanhouven
tantavanhouven Oct 8 2014, 8:30am replied:

@N5p29 : soal tim udah ada 30-40 orang.

@Shadow_Micha : GAME DEV

+1 vote     reply to comment
n5p29
n5p29 Oct 7 2014, 9:53am replied:

tertarik sih, cuma kyknya gw ud ketuaan. mungkin masih bisa kasih saran2 sedikit. xD

btw, timnya ud ada berapa orang? domisili mana?
trus bakal bikin game indie utuh atau cuma mod aja? ud ada rancangan garis-besarnya blom? soalnya klo mau pilih engine tergantung jawabannya ini.

+1 vote     reply to comment
tantavanhouven
tantavanhouven Oct 8 2014, 9:05am replied:

WEBSITE= gcwotw.blogspot.com

+1 vote     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Oct 7 2014, 12:30pm replied:

Pertanyaan kuncinya: *modding ato game dev?* itu aja keknya intinya

@N5p29, gak mslh kalo soal umur mah XD bnyk tuh orang2 sono masih nge-mod game

+1 vote     reply to comment
Post a Comment
click to sign in

You are not logged in, your comment will be anonymous unless you join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) which we encourage all contributors to do.

2000 characters limit; HTML formatting and smileys are not supported - text only

Established
Apr 15, 2010
Privacy
Public
Subscription
Open to all members
Homepage
Indonesia.go.id
Contact
Send Message
Email
Members Only
Membership
Join this group
Group Watch
Track this group
Share
Embed Buttons

Promote Indonesia ModDB Community on your homepage or blog by selecting a button and using the HTML code provided (more).

Indonesia ModDB Community
Indonesia ModDB Community
Statistics
Members
120
Rank
13 of 16,351
Watchers
28 members
Files
1
News
34