Joko Widodo

Jusuf Kalla

2014 - 2019

[[WIP]]

Group for fellow ModDB users from Indonesia, the great conqueror of Southeast Asia. Join us if you feel you're Indonesian enough (no matter what your nationality is). We do love Indonesia!

Indonesia, officially the Republic of Indonesia (Indonesian: Republik Indonesia), is a sovereign state in Southeast Asia and Oceania. Indonesia is an archipelago comprising 13,466 islands. It encompasses 33 provinces and 1 Special Administrative Region (for being governed by a pre-colonial monarchy) with over 238 million people, making it the world's fourth most populous country. Indonesia's republic form of government comprises an elected legislature and president. The nation's capital city is Jakarta. The country shares land borders with Papua New Guinea, East Timor, and Malaysia. Other neighboring countries include Singapore, the Philippines, Australia, Palau, and the Indian territory of the Andaman and Nicobar Islands. Indonesia is a founding member of ASEAN and a member of the G-20 major economies. The Indonesian economy is the world's 16th largest by nominal GDP. (Wikipedia)

[[more tl;dr descriptions]]

Image RSS Feed Latest Screens
CnC Demo Truck (Indonesian version) Gimbot Indonesian Police
Articles RSS Feed Latest Articles
Tidal Wars Update - The Rising Sun (April Fools)
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update - The Rising Sun (April Fools)

Apr 1, 2014 Tidal Wars News 14 comments

The Chinese taking control the South East Asia. The Japanese are surely not taking this lightly. Within days after the Chinese departed to Philippines...

The Last Battlefields Update #4 The Secret Factory
C&C Generals: Zero Hour

The Last Battlefields Update #4 The Secret Factory

Mar 22, 2014 C&C Generals : The Last Battlefields Mod News 2 comments

We will see this updates from the perspectives of Dr.Sayeed,one of GLA Engineer who will explain to us about the updates.

Tidal Wars Update #6 - Prelude to Zero Hour
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update #6 - Prelude to Zero Hour

Mar 21, 2014 Tidal Wars News 2 comments

After finding clues about a GLA splinter cell hiding in the Philippines, and evident lack of resolve from the local garrisons of the United States, the...

Tidal Wars Update #5 - Subterfuge
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update #5 - Subterfuge

Dec 4, 2013 Tidal Wars News 1 comment

After their success at selling their invention to the Americans, The Evans Corporation makes a secret deal with China to provide them with their own SCVs...

The Last Battlefields  #3 Monday Big Updates 2
C&C Generals: Zero Hour

The Last Battlefields #3 Monday Big Updates 2

Oct 13, 2013 C&C Generals : The Last Battlefields Mod News 2 comments

The Last Battlefields Mod will be updated every weeks on Monday, which named "Monday Big Updates".This is the second updates :)

Media RSS Feed Latest Video
Post comment Comments  (0 - 10 of 661)
Sgt_6adoel
Sgt_6adoel Nov 25 2014, 6:20am says:

Gan, numpang nanya nih. Game ato mod RTS yg bertemakan PD2 yg bagus apa ya selain COH, Axis and Allies dan Codename: Panzer?

+1 vote     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha 22hours 17mins ago replied:

Ane fokus ke Codename: Panzer series ketimbang CoH. Dua2nya main, tapi Panzer series ane pilih prioritas karena aspek RPG.

+1 vote     reply to comment
Sgt_6adoel
Sgt_6adoel 18hours 49mins ago replied:

Iya gan, ane suka sama dua2nya, karena kebetulan ane suka sama game2 bertema PD2 nih. Btw ada rekomendasi game ga gan?

+1 vote     reply to comment
adelldeladel
adelldeladel Nov 13 2014, 9:43am says:

this is a MOD site ndon.to talk and post baout MODS. not about your crappy *** **** hoile country.

kalau mau alay2an di fesbuk aja sono ndon

-1 votes     reply to comment
n5p29 Creator
n5p29 Nov 24 2014, 9:44am replied:

Ya udah, gini aja, klo emang ngerasa yg dibahas/diposting di sini kurang sesuai gimana klo kamu juga mulai beri kontribusi yang layak menurut kamu. Kalau emang bagus bisa kita jadiin bahan diskusi, kalau ternyata melanggar aturan di ModDB sini ya bakal dihapus.
Klo cuma bales2an pake kata2 kasar ngga menyelesaikan apapun. Jadi ayo dong, bantu kontribusi di sini juga, biar di sini makin rame & asik.

+1 vote   reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha 22hours 19mins ago replied:

To all

Sorry agak over-reaktif kemaren, soalnya ane pribadi gak suka sama sebutan Indon. Menyebut sesama orang indonesia dengan sebutan seperti itu terkesan merendahkan. Ane memandang konteks panggilan itu lebih mengarah ke hinaan rasis. Mungkin buat anda yang terbiasa dipanggil begitu gak masalah. Tapi maaf, sekali lagi maaf buat ane, rasis gak bisa ditolerir.

To N5 ada beberapa hal yang ane mau kemukakan:
1. Kritik ada 2 macem, ada yang bersifat positif (konstruktif) dan negatif (cenderung merusak). Untuk yang konstruktif. tentu harus diterima walau jelek sedikitpun. Juga tentu tak terlepas dari konteks yang sedang/akan disampaikan. Tidak harus menjadi orang jenius untuk memahami hal ini.

2. Kalau diminta menghapus gambar2 yang ane upload, ane siap. Gak butuh waktu lama untuk nge-trace semua image uploadan ane. Tinggal bilang aja

3. Kalau orang berhak berpendapat negatif (menghujat) tentu ane juga boleh donk. Bukankah dalam demokrasi berpendapat adalah sebuah keniscayaan? Juga tak harus menjadi jenius untuk tahu hal ini.

4. Solusinya adalah buat aja group jadi private, kasih penjelasan/deskripsi soal hanya modder yang boleh masuk, non modder dilarang masuk a.k.a nyampah. Problem solved!!

Downvote silahkan, hak anda semua.

Tambahan:
Bahkan komunitas indo di site2 lain semacem komunitas steam indo dll masih lebih kondusif dan konstruktif dibanding di sini.

+1 vote     reply to comment
GLATechGeneral
GLATechGeneral Nov 14 2014, 3:57am replied:

Njir...ini orang les bahasa inggris bareng sama Syahrini :v
Alaynya gk ketulungan

+2 votes     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Nov 15 2014, 4:39pm replied:

Dia mo buat game tapi gak ada keahlian, artist gak bisa, 3d modeller gak mampu, programming/scripting otaknya gak nyampe (terlalu banyak porno) :D story writer gak punya imajinasi, pengen jadi mapper gak kuat, animator apalagi.

Bisanya hanya maen FPS single player, lawan AI difficultynya very easy/beginner pula. Wis, wong kui mlebu kategorine gagal urip.

+1 vote     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Nov 13 2014, 2:38pm replied:

Liat judulnya, indo moddb community, bukan indo modder, jadi baik yg modder, non modder, game maker dll bs gabung. Sejak tahun 2010 juga banyak orang2 koment/post random. Kalo mo buat group khusus modder sendiri buat aja sono. Itu pun kalo ente bisa. (Ente gak akan pernah bisa)

Tapi ane yakin orang2 arse-hole macem ente gak bakal bisa buat mod/game. Dan gak bisa berkontribusi sama sekali, baik di situs ini, di game dev community ato laennya.

Thanks for your horse-****-and-wise-*** comment.


+2 votes     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Nov 13 2014, 2:44pm replied:

And one last thing, FAIL English grammar is FAIL indeed. Learn how to use English, kid.

International gaming/modding site needs proper English. Fix your grammar before you comment. Also people like you need to know how to behave not to be like "fail" indonesian kids.

+2 votes     reply to comment
Post a Comment
click to sign in

You are not logged in, your comment will be anonymous unless you join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) which we encourage all contributors to do.

2000 characters limit; HTML formatting and smileys are not supported - text only

Established
Apr 15, 2010
Privacy
Public
Subscription
Open to all members
Homepage
Indonesia.go.id
Contact
Send Message
Email
Members Only
Membership
Join this group
Group Watch
Track this group
Share
Embed Buttons

Promote Indonesia ModDB Community on your homepage or blog by selecting a button and using the HTML code provided (more).

Indonesia ModDB Community
Indonesia ModDB Community
Statistics
Members
120
Rank
7 of 16,657
Watchers
28 members
Files
1
News
34