Joko Widodo

Jusuf Kalla

2014 - 2019

[[WIP]]

Group for fellow ModDB users from Indonesia, the great conqueror of Southeast Asia. Join us if you feel you're Indonesian enough (no matter what your nationality is). We do love Indonesia!

Indonesia, officially the Republic of Indonesia (Indonesian: Republik Indonesia), is a sovereign state in Southeast Asia and Oceania. Indonesia is an archipelago comprising 13,466 islands. It encompasses 33 provinces and 1 Special Administrative Region (for being governed by a pre-colonial monarchy) with over 238 million people, making it the world's fourth most populous country. Indonesia's republic form of government comprises an elected legislature and president. The nation's capital city is Jakarta. The country shares land borders with Papua New Guinea, East Timor, and Malaysia. Other neighboring countries include Singapore, the Philippines, Australia, Palau, and the Indian territory of the Andaman and Nicobar Islands. Indonesia is a founding member of ASEAN and a member of the G-20 major economies. The Indonesian economy is the world's 16th largest by nominal GDP. (Wikipedia)

[[more tl;dr descriptions]]

Image RSS Feed Latest Screens
Indonesian Police TV today Mari Hindari Penyakit by PLN
Articles RSS Feed Latest Articles
Tidal Wars Update - The Rising Sun (April Fools)
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update - The Rising Sun (April Fools)

Apr 1, 2014 Tidal Wars News 14 comments

The Chinese taking control the South East Asia. The Japanese are surely not taking this lightly. Within days after the Chinese departed to Philippines...

The Last Battlefields Update #4 The Secret Factory
C&C Generals: Zero Hour

The Last Battlefields Update #4 The Secret Factory

Mar 22, 2014 C&C Generals : The Last Battlefields Mod News 2 comments

We will see this updates from the perspectives of Dr.Sayeed,one of GLA Engineer who will explain to us about the updates.

Tidal Wars Update #6 - Prelude to Zero Hour
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update #6 - Prelude to Zero Hour

Mar 21, 2014 Tidal Wars News 2 comments

After finding clues about a GLA splinter cell hiding in the Philippines, and evident lack of resolve from the local garrisons of the United States, the...

Tidal Wars Update #5 - Subterfuge
C&C Generals: Zero Hour

Tidal Wars Update #5 - Subterfuge

Dec 4, 2013 Tidal Wars News 1 comment

After their success at selling their invention to the Americans, The Evans Corporation makes a secret deal with China to provide them with their own SCVs...

The Last Battlefields  #3 Monday Big Updates 2
C&C Generals: Zero Hour

The Last Battlefields #3 Monday Big Updates 2

Oct 13, 2013 C&C Generals : The Last Battlefields Mod News 2 comments

The Last Battlefields Mod will be updated every weeks on Monday, which named "Monday Big Updates".This is the second updates :)

Media RSS Feed Latest Video
Post comment Comments  (0 - 10 of 637)
Dark_Assassins
Dark_Assassins 1hour 32mins ago says:

Ratingnya turun drastis o_O

+1 vote     reply to comment
Dark_Assassins
Dark_Assassins Oct 17 2014, 5:57am says:

Pada siap bikin game ya???.......

+1 vote     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Oct 17 2014, 1:39pm replied:

Bikinin donk om, mau gak?

:O

+1 vote     reply to comment
Dark_Assassins
Dark_Assassins 12hours 33mins ago replied:

Gak... Mending ente yang buat ane yang main : p

+1 vote     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Oct 15 2014, 1:21pm says:

@tantavanhouven:

Bisa minta pict2nya gak yg ente lg buat tuh 3 game itu sekaligus. Sorry, bukan mo ngeremehin tapi no pict = hoax (kata anak2 kaskuser) :D

Karena di web yg ente sebutin gak dijabarkan secara rinci

+1 vote     reply to comment
n5p29
n5p29 Oct 8 2014, 12:07pm says:

@tantavanhouven:
hmm, some tips from "experienced" one:

dari yg gw baca di website agan, masih ngga gitu jelas rancangannya. selain "C&C-like RTS" sama "hi-quality graphics" ngga disebutin apa lagi detailnya (masih terlalu umum). kyk setting ceritanya gimana, genrenya apa (scifi atau realism), ini game platform apa (PC atau mobile), faction apa aja yg bisa dimaenin, trus keunikan dari game yang didevelop apa aja. mungkin bisa ditambah yg kyk gitu, jadi orang lebih kebayang game kamu kyk apa klo udah rilis.

masalah engine, klo emang mau develop game utuh, jangan SAGE. soalnya ini engine mentok2 cuma buat di-mod. EA ngga keluarin source code SAGE buat umum. mending pake engine macem Unity atau Unreal. ud ada orang yg bikin template/add-on buat bikin game RTS di engine ini, tinggal diubah sesuai kebutuhan. (bikin RTS dari nol tuh repot dan susahnya setengah mati)

+1 vote     reply to comment
n5p29
n5p29 Oct 8 2014, 12:07pm replied:

about team, anggota sebanyak itu kira2 udah jelas pembagian kerjanya? apalagi tinggalnya jauh2an, mungkin bakal banyak kendala nantinya. trus klo masih awal2, yg paling penting programmer sama designer dulu. ngerekrut mapper/scripter/tester ngga ada gunanya klo gamenya sendiri blom ada fondasi dasarnya yg playable. ud gitu perlu diperhatiin juga tim kamu kerja sukarela karena hobi buat ngisi waktu luang atau malah beneran dibayar. treatment-nya bakal beda.

mungkin segini dulu, yg bikin orang gagal develop itu kebanyakan karena ngga ada perencanaan yg matang. akhirnya ngerjain juntrungannya ngga jelas trus minat ilang.
tp apapun yg lu mau bikin, good luck & tetap semangat! :)

+1 vote     reply to comment
Shadow_Micha
Shadow_Micha Oct 8 2014, 12:26pm replied:

Kalo bener2 bikin gamenya dari nol (bikin base engine dari bhs pemrograman yg ada macem C++, C# ato laennya) asli makan waktu bgt. Yg dah pada lulusan sarjana aja puyeng XD

Sependapat ama n5, ya, masterplan game dev nya bener2 harus bagus. Kalo mo jujur, tuh liat bahkan di moddb ato indiedb banyak pembuatan2 game yg masih di plan sejak 3-4 thn yg lalu. Rata2 yg pernah ane analisa, membernya pd ilang mood (mayoritas kasus). Kenapa ane tau, karena ane pernah terlibat di salah satu kasus yg ane sebut di atas. Beberapa anggota tim ane waktu itu ilang 1 per satu.

+1 vote     reply to comment
tantavanhouven
tantavanhouven Oct 15 2014, 4:28am replied:

hey, ini TIGA game sekaligus. yang game pertama memang susah muatnya. gue kerja sendiri aja udah sampe 50% apa lagi yang lain. apa gunanya programmer plus cracker yang sering ngehack tanpa ngembaliin dan suka carding gak bisa buat game ataupun .exe ataupun apalah itu namanya. sebenarnya ini game ketiga tapi dikerjakan terlebih dulu karena alasan tak jelas oleh teman-teman programmer gua yang udah otaknya kayak supercomputer.

+1 vote     reply to comment
tantavanhouven
tantavanhouven Oct 15 2014, 4:32am replied:

menurut........ hacker profesional 4 yang kuntum margane... yak yak yak.... BUAT SENDIRI SOURCE CODE NYA... release kedua pake EngineStrategy121 by TechMania Association Palembang(khusus gua, yang buat gua, yang publish ya anak anak situ).

+1 vote     reply to comment
Post a Comment
click to sign in

You are not logged in, your comment will be anonymous unless you join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) which we encourage all contributors to do.

2000 characters limit; HTML formatting and smileys are not supported - text only

Established
Apr 15, 2010
Privacy
Public
Subscription
Open to all members
Homepage
Indonesia.go.id
Contact
Send Message
Email
Members Only
Membership
Join this group
Group Watch
Track this group
Share
Embed Buttons

Promote Indonesia ModDB Community on your homepage or blog by selecting a button and using the HTML code provided (more).

Indonesia ModDB Community
Indonesia ModDB Community
Statistics
Members
120
Rank
35 of 16,335
Watchers
28 members
Files
1
News
34