This is a group for everyone who likes our beautiful country and/or anything related to it. Here we develop mods and talk about games and gaming in general, current situation in Croatia and latest happenings. This group is dedicated for all Homeland Defenders, expecially those who have fallen bravely in Homeland War ( Domovinski Rat 1991.-1995.) in the name of Croatia, its people and freedom. Their sacrifice will never be forgotten. Rest in peace for eternity, fallen heroes of Croatia! NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO!

  • View media
  • View media
  • View media
  • View media
  • View media
  • View media
Add media Report RSS Hrvatske borbene kacige najbolje na svijetu (view original)
Hrvatske borbene kacige najbolje na svijetu
embed
share
view previous next
Share Image
Share on Facebook Tweet Email a friend
Embed Image
Comments
Man-at-Arms{CRO} Author
Man-at-Arms{CRO}

Ovo naravno nisu svi tipovi kaciga koje se proizvode, ima ih više.

Reply Good karma+3 votes
D-Man{HR} Creator
D-Man{HR}

Šestan-Busch, inače. :) Vole ih i Rusi.

Reply Good karma+3 votes
~Doctor~ Creator
~Doctor~

Mi te kacige prodajemo većem dijelu modernog svijeta: Czech Army, Bulgarian Army, United Arab Emirates Army, Lithuanian Armed Forces, Mexican Army, Spanish Army, Turkish Army, Pakistan Army, Malaysian Army, Saudi Arabian Army, Finnish Army, National Army of Colombia, Armed Forces of the Republic of Kazakhstan, Indonesian Army, Italian Army, Military of Hungary, Armed Forces of the Argentine Republic and by the police forces of the following countries: UK, Spain, Republic of Macedonia, Egypt, Russia, Saudi Arabia, Colombia, Italy, Ukraine and by Argentina and by the UN demining committe.
Nema boljeg i iskusnijeg borca na svijetu od Hrvata :) Isto tako nema boljeg borbenog stroja od Hrvata sa hrvatskim naoružanjem! Drago mi je što su čak i Rusi i Ukrajinci prepoznali kvalitetu naše vojne opreme! ono što me čudi da čak i Ujedinjeno Kraljevstvo koristi naše kacige....vrh vrhova! Kada bolje pogledaš, to su uistinu vojne sile koje su sposobne napraviti puno toga.

Reply Good karma+3 votes
Man-at-Arms{CRO} Author
Man-at-Arms{CRO}

Istina. Kada bi bar mogli dogovorit neku razmjenu, tipa mi npr. šveđanima 5000 kaciga i 10 000 VHS 2, a oni nama par grippena ili neki artiljerijski sustav. Naravno uz nadoplatu ak treba...

Reply Good karma+2 votes
D-Man{HR} Creator
D-Man{HR}

Jedan VHS-1 ti dođe otprilike 10.000 kn, a ti si sad računaj 10k*10k VHS-2. ;) Imaš dovoljno za cijelu eskadrilu Grippena. Ali problem je u tome što VHS-2 ne proizvodi MORH, već privatni sektor (HS Produkt), i njih ne interesira to da proizvedu 10.000 komada VHS-2 kako bi MORH dobio eskadrilu Grippena. A i čuj, puno je 10k ... čak niti VHS jedinica nema toliko. (otprilike 3-4k komada)

Reply Good karma+3 votes
Man-at-Arms{CRO} Author
Man-at-Arms{CRO}

Bezveze sam bubnuo brojke. U pravu si. Samo kažem, kad bi se nekaj takvog moglo, bilo bi super...

Reply Good karma+2 votes
~Doctor~ Creator
~Doctor~

Nisam baš fan avijacije, a i više ih volim prizemljivat :D tako da bih rađe da uzmemo nekakve raketne/artiljerijske sustave vrhunske preciznosti, a ne ove ruske D-30 haubice koje idu na foru zasuj ih sa 100 granata pa se moli da njih 20 pogodi! Mada bi stvarno trebali nove avione jer vidite da čim bude neka vježba, izgubimo avion na kvarovima :/

Reply Good karma+2 votes
D-Man{HR} Creator
D-Man{HR}

Avijacija je vrlo važna grana u ratu i odigrava veliku ulogu u istome. Vjerojatno i sam znaš za što je sve potrebna, a i da je učinkovitilja od artiljerijskih sustava.

Reply Good karma+2 votes
~Doctor~ Creator
~Doctor~

U modernom ratovanju igra, pak čak i najveću ulogu, znam. Ali opet, nikada nisam bio za to. Više za prašinare. Nema većeg adrenalina, straha i hrabrosti nego biti pješak. S pravim i dobrim protuavionskim sustavima se može potpuno negirati zrakoplovna nadvlast. Za par godina, avione će u potpunosti zamijeniti bespilotne letjelice tako da će biti potrošna roba i protuzračna obrana više neće imati takvu veliku ulogu.

Reply Good karma+2 votes
D-Man{HR} Creator
D-Man{HR}

Bespilotne letjelice si mogu priuštiti samo bogate zemlje poput SAD-a, ako se radi o istima borbenima. Pogrješio si što se tiče i PZO-a, i što se tiče avijacije. Bespilotne letjelice su još uvijek na vrlo niskom nivou (drones sa par ATGM raketa), tako da ih oboriti mogu i nekolicina Talibana sa 9K32 strelama i 9K38 IGLAma. Bespilotne letjelice će u potpunosti zamijeniti ove nama poznate borbene letjelice (i to je jedno veliko možda) tek možda za otprilike 40 godina. Previše je to kompleksna tehnologija da se brzo razvije, a i ti sustavi su strašno skupi. Jeftinije i u nekim situacijama učinkovitilje ti je financirati pilota i imati npr. Grippen (ili npr. ako se radi o SAD-u neki F-22A ili F-35B) koji koštaju x3 puta manje od neke tamo bespilotne letjelice koju će kontrolirati neki balavac iz tornja pomoću ekrana i spravica, kao da igra Battlefield ili neki air simulator. PZO: Ako se kojim slučajem i dogodi to sa bespilotnim letjelicama, PZO će samo dobiti još veću ulogu u svemu, jer trebaju se te letjelice i oboriti.

Reply Good karma+2 votes
~Doctor~ Creator
~Doctor~

Bespilotne letjelice cvijetaju zapravo, samo što se to drži tajnama. Skupi jesu, da ali puno jeftiniji od bombardera sposobnih za bombardiranje teških neprijateljskih položaja tipa B-2 Spirit. Naravno da nećeš slat bespilotne letjelice, a kamoli avione na područja teške PZO. Zato ovdje ulazi raketni/artiljerijski sustavi. Čemu slati takve vrijedne igračke na talibane kada oni zapravo nisu u otvorenom sveopćem ratu nego samo kako kažu "peacekeep-aju". Krivo sam se izrazio da PZO neće imati veliku ulogu. Hoće, ali ono na što sam mislio je da će silni novac ulagati u PZO kako bi skinio neki drone koji će se zamjeniti. Lakše je izgubit drona, nego pilota kojeg si trebao obučit godinama. F-22 košta kao naprimjer 8 MQ-9 Reaper dronova. 8 takih dronova će napraviti daleko veću štetu nego što će to napraviti jedan F-22.
A i općenito, avijacija služi više za potporu vojnim operacijama nego za sveopće ratovanje. Kombinirane pješačke, mehanizirane i zrakoplovne snage daju onu punu snagu i potporu.

Reply Good karma+2 votes
D-Man{HR} Creator
D-Man{HR}

"F-22 košta kao naprimjer 8 MQ-9 Reaper dronova"

Da, ali kada bi ti išao mijenjati F-22A jednako naprednom bespilotnom letjelicom, bome to bi te koštalo 2 puta više od cijelokupne obuke i samog aviona. Zato ti kažem, pilota će uvijek biti, čak i u US Airforceu, a kamoli u siromašnijim zemljama. Zapravo, rasprava je bila prvenstveno o Grippenu i art. sustavima. Ja mislim da nama prije trebaju novi avioni, a onda kasnije neka HV troši novac na što god hoće. I što se tiče art. sustava, barem ih imamo, ali HRZ ... kao da niti nemamo.

Reply Good karma+2 votes
Post a comment
Sign in or join with:

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.

Description

Što više reći od naslova.
Evo jedan članaka: Hrvatski-vojnik.hr

Samo da znate, ovo nije nova vijest, tako je već godinama, bile i ostale najbolje, najveći svjedoci su izvoz i testiranja.

Details
Date
Size
600×900
Options
URL
Embed
Embed Thumb
Share
New
Add media
Feed
RSS
Report
Report
Got it!

We have recently updated our privacy policy and terms of use in-line with GDPR requirements. More Info?