Forum Thread
by member
  Posts  
Numerous Hammer Editor Compile Errors (Forums : Level Design : Numerous Hammer Editor Compile Errors) Locked
Thread Options
Sep 17 2012, 9:15am Anchor

You'll have to forgive me if this has been posted before; I've already tried searching to see if this topic has been posted before, plus I've been out of the loop since '04.

I installed a fresh build of Source SDK on Steam yesterday and went headfirst into some tutorials on YouTube to re-familiarize myself. I'm working on a couple of maps on Half-Life 2 but almost every time I attempt to compile (Run Map) the hl2.exe loads and then kicks me to the main menu. Once I try entering into the console something like "Map My Map" I get the error message "No such map 'maps/my.bsp'". I am saving them to the default directory, by the way.

I had some luck last night after reinstalling Source SDK and making a rudimentary map when it actually let me compile and run it but now I get the error message "Out of memory loading solid" when I so much as open it. I've done some digging and found out this means the map is possibly too large, although frankly I doubt it.

Is this a common problem with Hammer Editor on Steam? Should I cut my losses and download the vanilla version of Hammer Editor 3.5? Any help would be greatly appreciated.

Kamikazi[Uk]
Kamikazi[Uk] Mobile Game Coder
Sep 17 2012, 9:43am Anchor

When you compile the map do you get any errors. Sometimes the out of memory loading solid can mean that you created a brush which is to thin.

--


Portfolio 
Blog | Full-Time Mobile Games Programmer

Sep 17 2012, 11:41am Anchor
Kamikazi[Uk wrote:]When you compile the map do you get any errors. Sometimes the out of memory loading solid can mean that you created a brush which is to thin.

The error pops up when I open the map in Hammer Editor and then closes for me, so I can't get to the message log when it compiles.

That isn't the main issue though. I'm more concerned by the fact that when I attempt to run any map (Except for the above example) it just boots me to the main menu. Thanks for the advice though.

Edit: Right, I made another simple map and compiled it and now it runs for me (Just a room and info_player_start). Bizarre. I think the reason why I'm having trouble might have something to do with the fact that in all of the maps that wouldn't run I made a skybox outside of the room where info_player_start is located and some simple buildings. Perhaps I'm doing something wrong?

I've attached a picture if this helps at all

Edited by: FunkMasterFlex

Sep 17 2012, 4:25pm Anchor

give us your compile log

and give us a screenie of the error you getting

Sep 17 2012, 4:58pm Anchor

You will never believe how stupid I feel right now...

I was being booted to the Menu when I tried to run the map because I was naming my maps with spaces and not using "_". Beginner error...like I said I have been out of the loop for some time.

Morgoth(TAdev) wrote:give us your compile log

and give us a screenie of the error you getting


I saved over it a while back while I was frantically trying to get my maps to run. I'm not really bothered now that the major problem has been sorted out- plus it'll be easy to replicate.

I appreciate you guys trying to help (And I cannot stress how dumb I feel now). Mods, please delete this thread.

Edited by: FunkMasterFlex

Reply to Thread
click to sign in and post

Only registered members can share their thoughts. So come on! Join the community today (totally free - or sign in with your social account on the right) and join in the conversation.